5 Dakikalık Bacak İnceltme Hareketleri

Sadece 5 Dakika Çalışarak Bacaklarınızı İncelte bilirsiniz


Bacak kalınlığından şikayetçi olan , yaza ince ve şekilli bacaklar ile ilaç etmek isteyen hanımefendiler için 5 dakikalık bacak ineltme hareketlerini derledik . Bu bacak egzersizlerini tertipli olarak hayata geçirmeye devam ettiğinizde kısa sürede farkı siz de görmüş olacaksınız.
İşte 3 dakikalık bacak inceltme hareketleri :

1 . Havada Bacak Açma



Ilk olarak yere sırt üstü yatın. Peşinden bacaklarınızı havaya kaldırın, aynı anda da ellerinizi yere fotograftaki benzer halde yere koyun ve yere iyice bastırın. Sonrasında yerden de destek alarak bacaklarınızı yere 90 aşama dik olacak şekilde tutmaya çalışın.
Uyluk iç bölgenizdeki kaslarınızı kullanarak bacaklarınızı birbirinden ayırın. Bu egzersizi minimum 8 kez tekrardan edin.

2 . Uçan Köpek Pozisyonu



Pozisyona yere yüzüstü şekilde yatarak başlayın.  Alnınız ve ayak parmaklarınız yere paralel olacak şekilde konumlansın. Arkasından ellerinizi ve ayaklarınızı götürebileceğiniz en uzak seviyeye kadar uzatarak esnetin.
Sonrasında sol kolunuzu ve sağ bacağınızı yerden kaldırın ve bu pozisyonda 3-4 saniye kadar durun. Peşinden başlangıç pozisyonunuza geri dönerek aynı hareketi sağ kol ve sol bacağınız için tekrarlayın. Bu egzersizi her iki tarafınız için de 5’er kez tekrarlayın.

3 . V-stretch Egzersizi


Maktınızın üzerine oturarak bacaklarınızı iki yana doğru açın. Peşinden sırayla her iki ayağınıza doğru üst gövdenizle kapanın. Bacaklarınızı olabildiğince esnetin. Kollarınızdan da yardım alarak aşağıya doğru yavaşça indirin. Bu pozisyonda her bir bacağınız için averaj 10-15 saniye kapanık şekilde kalınca. Bu egzersizi her iki bacağınız için de 8’er kez tekrarlayın.

Etiketler: , , , , ,