Ardıç Yağının Saymakla Bitmeyen Faydaları

ARDIÇ YAĞI FAYDALARI NELERDİR?

 
Şifalı yağlar son zamanlarda oldukça popüler olarak artış göstermektedir. Birçok hastalığa ilaç bulmak ve sıhhatli kalmak için şifalı yağlar kullanılabilir.


Ardıç yağı da hastalıklara karşı kullanılabilen, sıhhat için yararlı bir yağdır.

ARDIÇ YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Antiseptik özellikleri olan bir yağdır.
Kan dolaşımını arttırıcı özelliği olması da ardıç yağının yararları arasındadır.
Vücuttan ürik asit şeklinde toksinlerin atılmasına yardım eder.
Romatizma, artrit şeklinde kemik rahatsızlıklarının iyileşmesine yarar sağlar.
Vücuttaki şişkinliklere iyi gelir.
Gut rahatsızlığına fayda sağlaması da ardıç yağının kullanım alanları arasındadır.
Böbrek taşlarının dökülmesine yardım eder.
Vücuttaki krampların ve spazmların iyileşmesine yarar sağlar. Kas ağrılarına iyi gelir ve kasları rahatlatır. Bağırsaklardaki ağrılara da iyi gelir.
Kasları sıkılaştırır, gençlik hissi verir.
Saç dökülmesine iyi gelir, saçların dökülmesini durdurur.
Diş eti hastalıkları mı çekiyorsunuz? Ardıç yağının kullanım alanları içinde diş etlerini güçlendirmesi ve diş eti hastalıklarına iyi gelmesi de bulunmaktadır.
İshale iyi gelir.
Bağırsak gazları dışarı atılamadığında birçok kişiyi huzursuz eder. Bağırsaklarda gaz sıkışması ve yukarı doğru tazyik yapması sebebiyle kişilerde hazımsızlık oluşabilir. Bu durum kan basıncını yükseltir ve kalbe zarar verebilir. Ardıç yağı ne işe yarar diye düşünürseniz bağırsak gazlarının kolayca dışarı atılmasına yardım eder. Kronik gaz problemi yaşayan kişiler için yararlı bir yağdır.

Ardıç Yağı
Kanı temizleyici ve arındırıcı özellikleri bulunmaktadır. Kan temizleyicidir. Vücudu ağır metallerden, ürik asitten, toksinlerden temizleyici özelliği vardır.

İdrar söktürücüdür. İdrarı ve idrara çıkma sıklığını arttırır. Bunun sonucunda vücutta su birikimi, şişkinlik ve böbrek rahatsızlığını önler. İdrar kanalıyla vücuttaki fazla suyun atılması kişileri rahatlatır. Ek olarak vücuttan idrarın atılması zayıflamaya, vücuttaki fazla tuz ve ürik asidin atılmasına yardım eder.
Boşalma olmaya yararlıdır. Bitkinlik, baş dönmesi ve depresyon benzer biçimde etkilerin azalmasına yarar sağlar.
Mide için yararlı olması da ardıç yağının yararları arasındadır. Midede mide suyu  ve asidik safralar salgılanır. Midenin zarar görmesi ve asidik bazik dengenin bozulması sonucu ülser oluşmasına iyi gelir.
Tonik tesiri bulunur, bu sayede cildin güzel görünmesine yardım etmesi de ardıç yağı yararları arasındadır.
Seyreltilerek bir cilt kremi benzer biçimde kullanılırsa yaraların iyileşmesini sağlar.
Sindirim sistemini rahatlatır.
Hemoroid rahatsızlığına da iyi gelir. Basuru olan kişiler oturma banyosundaki suya birkaç damla ekleyebilir.
Egzama, sedef hastalığı şeklinde cilt hastalıklarının yanı sıra aknelere de iyi gelir.
Saçlardaki kepeklerin oluşumunu engeller.
Selülitlerin yok edilmesine yardım etmesi de ardıç yağı yararları arasındadır.
Uykusuzluğa karşı da kullanılabilir. Uykusuzluğa karşı akşam yatmadan ilkin boyun, göğüs kısmı ardıç yağı ile ovulabilir. Bu kasları rahatlatarak iyi bir uyku uyumanıza yardım edecektir.

ARDIÇ YAĞI NASIL KULLANILIR?

Ardıç yağı değişik şekillerde kullanılabilir. Güçlü bir yağ olduğundan fazla yada uzun süre kullanımı zarar sağlayabilir, bu sebeple uzun süre kullanılmamalıdır.


Ardıç yağının haricen kullanımı: Bir kap içinde 1/10 oranında zeytinyağı ile karıştırılarak kullanılabilir. Bilhassa romatizma benzer biçimde kemik ağrıları, sedef hastalığı benzer biçimde cilt hastalıklarında bir pamuk yardımıyla hazırlanan karışımı ağrıyan bölgeye masaj yaparak sürebilirsiniz.
Ardıç yağının dahilen kullanımı: Yarım bardak suyun içine 5 damla ardıç yağı damlatarak tüketebilirsiniz yada 1 tane kesme şekerin üstüne 5 damla ardıç yağı damlatılarak dilinizin üstüne koyarak emebilirsiniz.

ARDIÇ YAĞINI KİMLER KULLANMAMALIDIR?

Hamilelik esnasında ve böbrek rahatsızlığı olan kişilerin kullanımı tavsiye edilmez. Ek olarak fazlaca yoğun bir yağdır, seyreltilerek kullanılmasında yarar vardır. Uzun süre kullanmaktan kaçınılmalıdır. Ardıç yağının uzun süre kullanımı yarardan oldukça zarar sağlayabilir.

Etiketler: , , , , , ,