Dutla Gelen Şifa

DUT FAYDALARI NELERDİR?


  
Dut sevilerek tüketilen bir meyvedir. Kara dut, beyaz dut şeklinde çeşitleri bulunmaktadır. Kemikleri güçlendirmesi, kalbi koruması, idrar söktürücü tesirinin olması dut yararları arasındadır. Bununla birlikte oldukça besleyicidir. İyi bir antioksidan deposudur. Dut pekmezi, dut şurubu ve dut pestili şeklinde de tüketilebilir.

DUTUN FAYDALARI NELERDİR?

Karadut
A, C ve K vitaminleri başta olmak suretiyle, demir, kalsiyum, fosfor şeklinde mineraller içeren dutun yararlarından bazıları:

PÜRÜZSÜZ BİR CİLT İÇİN DUT YEYİN!

İçeriğindeki A, E vitaminleri, beta karoten, alfa karoten benzer biçimde bileşikleri yardımıyla cildi ve saçları korur. Cilde pürüzsüz bir görünüm kazandırır. Cilt lekelerini azaltır, yaşlılığa bağlı lekelerin oluşmasını engeller. Cilde parlaklık verir, kuru ciltleri nemlendirir. Saçlara ise parlaklık verir. Saç dökülmesini engeller, saçların acele uzamasına katkı sağlar. Dut suyu tüketimi ile saçların erken beyazlaması engellenebilir

DİŞ AĞRISINA KARŞI DUT YAPRAĞI SUYU!

Diş ağrıları için 7-10 tane yaprağı yada kabuğuna yarım litre su eklenmiş olur. 10 dk. kadar kaynatılır, soğutulduktan sonrasında ağızda gargara yapılır. Bu şifalı meyvenin yararları ile diş ağrılarınızı azaltabilirsiniz. Sadece uzun sürerse derhal bir diş hekimini ziyaret etmelisiniz.

BEYAZ DUT EGZAMAYA İYİ GELİR!


Egzama tedavisi için beyaz dut faydası oldukça büyüktür. Ortalama olarak 15 tane beyaz dut yarım lt. suda 15 dk. kaynatılır. Ondan sonra bu su, birazcık soğutularak eller 20 dk. kadar bu suda bekletilir. Sudan çıkarıldıktan sonrasında eller 45 dk. kadar yıkanmamalı ve sonrasında sabun benzeri bir madde kullanmadan yıkanmalıdır. Bu uygulama 2 günde bir kez egzama hastalığı geçene kadar uygulanmalıdır.

KARADUT PEKMEZİNİN FAYDALARI NELERDİR?

DUT PESTİLİNİN FAYDALARI NELERDİR?

KARADUT ŞURUBUNUN FAYDALARI NELERDİR?

DUTUN ZARARLARI NELERDİR?

Etiketler: , , , , , , , , ,