Sivrisineklerden Kurtulmanın Doğal Yolu

Sivrisinek – Sinek Kovucu Yeşil Limon Karanfil

Isırmaları, kaşındırmaları ve kan kanalıyla bulaştırdıkları hastalıkları yüzünden tamamımız sinek ve sivrisineklerle baş etmenin yollarını arıyoruz. Aslen evinizde hazırlayacağınız organik bir karışım yardımıyla sivrisinekleri uzaklaştırmanın yolu mümkün.

Yeşil Limon ile Karanfil Birleşince Sivrisinekleri Kaçırıyor


Bilhassa yaz akşamları kendini gösteren çeşitli sinek ve sivrisinekler güzel yaz aylarının kabusu haline geliyor. Geceleri vücut ısısı ve uyurken salınan karbondioksit gazı sivrisineklere adeta davetiye çıkarıyor. Uzmanlar sivrisineklerin yalnıza dişi olanlarının insanları ısırarak kanımızı emdiklerini ifade ediyor. Biz de ufak can bunaltıcı canlılardan korunmak için sinek kovucu yöntem ve materyallere sarılıyoruz. Yazımızda sizlere bu sinek kovucu yöntemlerden hem naturel hem de ucuz olan seçeneği yeşil limon ve karanfil ile hazırlayacağımız sivrisinek kovucu yeşil limon toplarını göstereceğiz.

Isırık Sonrası Sorun Yalnız Kaşınmak Değil! Sineklerden Gelen Bulaşıcı Hastalıklar Çekince Saçıyor..!

Sivrisinekler ısırmalarıyla verdikleri rahatsızlığın haricinde aslen fazlaca çeşitli hastalıklara da davetiye çıkarıyorlar. Sarı humma, fil hastalığı ve sıtma benzer biçimde kan yöntemiyle bulaşan hastalıklar sivrisinekler kanalıyla bedenimize girebiliyor. Bu denli hastalık veren sivrisineklerden limon ve karanfil ile organik bir sivrisinek kovucu hazırlayabilirsiniz.

Sivrisinek Kovucu Limon Karanfil

Gerekenler:
– Yeşil limon
– Karanfil
Sivrisinek Kovucu Hazırlanışı: İlk olarak limonu ortadan ikiye bölün. Böldüğünüz iç kısmına karanfilleri batırın. Yarım bir limon için averaj 10-15 tane karanfil kafi olmaktadır. Hazırladığınız bu bombaları sivrisineklerin daha fazlaca oldukları bölgelere koyun. Çoğunlukla cam kenarları sivrisineklerin daha oldukça bulundukları yerlerdir. Hazırladığınız bu karışım hem sivrisinekleri kovar hemde odaya güzel bir koku yayar.

Sivrisineklerden Korunmanın Öteki Yolları ve Alternatif Sinek Kovucular

* Bilhassa yazları terleme fazla olur. Bu da nemli bölgeleri seven sivrisineklerin hoşuna gitmektedir. Bu sebeple her gün kesinlikle duş almalısınız.
* Koyu renkli giysiler gene sivrisinekler tarafınca sevilmektedir. Yazları açık renkli giysiler giymenizi tavsiye ederiz.
* Fesleğen ve lavanta bitkilerinin de sivrisinek kovucu özelliği vardır. Pencere kenarlarınıza bu bitkilerden yerleştirebilirsiniz.
* Sivrisinek kaşıntısına karşı çay ağacı yağı, nane yada okaliptüs yağı karışımı ısırılan bölgeye sürüldüğünde kaşıntıyı 2-3 saniyede geçirir.
* Saf vanilya sivrisinek kaşıntısına karşı kullanabileceğiniz bir bitkidir. Isırılan bölgeye sürülerek uygulanır.
Not: Sivrisinekleri yok etmek için kullanılan kimyasal ilaçları asla tavsiye etmiyoruz. Bu ilaçlar sizi sivrisineklere karşı koruyabilir fakat insan sağlığı açısından tehlikelidir. Elinizden geldiği kadar kimyasal ilaçlar yerine bitkisel karışımları kullanmanızı tavsiye ederiz.

Etiketler: , , , , , , , , , ,