Enerji Deposu Fındığın Faydaları

FINDIK FAYDALARI NELERDİR?



Akşam yemeklerinden sonrasında çay ile beraber kuru yemiş  bisküvi, kek yada poğaça benzer biçimde yiyecekler tüketilir. Bu yiyecekler adeta çayın arkadaşı haline gelmiştir.

 Konuk vardığında de fındık, fıstık, çekirdek, leblebi, ceviz şeklinde kuru yemişler bir kaseye konur ve misafirlere ikram edilir. Yada tuzlu ve tatlı bisküviler hazırlanmış olur ve çayın yanında afiyetle yenir. Doğal bu şekilde yemeğin arkasından, misafirler ile beraber afiyetle tüketilen bu leziz yiyecekler vücut için de birçok yarar sağlar.
Fındığın Faydaları Nelerdir

Bazı insanoğlu bu leziz yiyecekleri art arda, muhabbet ederken, televizyon izlerken asla anlamadan bayağı fazla oranda yer. Bu leziz yiyecekleri hazırlaması da oldukça kolay ve pratiktir. Bu sayede ev sahibi de oldukça fazla yorulmadan ve uğraşmadan misafirler için leziz yiyecekler hazırlamış olur. Bu yiyecekler hastalıklardan korunmaya destek verir, sıhhat açısından da büyük yarar sağlar. Peki bu leziz yiyecekler içinde yer edinen ve sıhhat açısından fazlaca mühim bir yere haiz bu yemişin yararları, yararları nedir? Ne benzer biçimde şifası vardır?

Fındığın Faydaları Nelerdir

FINDIK FAYDALARI VE YARARLARI

Devletimizde Karadeniz bölgesindeki neredeyse her ilde yetişebilen fındık, ülkemizden birçok ülkeye ihraç ediliyor. Latince adı corylus avellana bu şifalı bitki, keklere, pastalara ve tatlılara da ilave edilir. Mükemmel tadıyla keklere ve pastalara enfes bir tat katar. Peki bu leziz meyvenin şifaları nedir?


Yüksek oranda omega 3 yağ asidi ihtiva eder.
Kan basıncını dengelemeye destek verir.

Fındığın Faydaları Nelerdir
Kalp ile dost bir meyvedir. Kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltması da yararları arasındadır.
Kemik ve eklemlere yarar sağlar, eklem ağrılarını, romatizmayı azaltır.
Yüksek oranda lif içinde ne olduğu vardır.
Kan şekerini denetim etmeye yardım eder. Şu demek oluyor ki diyabet öteki adıyla şeker hastalığına yakalanma riskini azaltır.
Bağırsakları yumuşatarak kolay dışkılamayı sağlar. Hazımsızlığı önler, bağırsak hareketlerini düzenler.
Kansere yakalanma riskini azaltır.
Yemeklerde de ayçiçek yağı, zeytinyağı şeklinde yağlar yerine fındık yağı da kullanabilirsiniz.
Cinsel gücü arttırmaya yardımcı olur. İktidarsızlık sorununa da çözüm sağlamaya yardım eder. Bunun için her gün bir avuç tüketilmelidir.
Fındık doymamış yağ asitleri ve protein açısından zengindir.
Potasyum içinde ne olduğu yüksektir. İçerdiği potasyum yardımıyla sinir sistemini korur.
Hücrelerin yenilenmesine yardım eder.
Yaşlanmaya ve cildin erken kırışmasına karşı da tesir eder. Yaşlanmaktan korkuyorsanız yada erken yaşlanmak istemiyorsanız, bu şifalı meyveyi tüketmelisiniz. Bu sayede cildinizin erken yaşlarda kırışmasına engel olabilirsiniz.
Artrit rahatsızlığına karşı da koruma sağlar.
Katarakta karşı koruma sağlaması da fındık yararları arasındadır.
Enerji verir.

Fındığın Faydaları Nelerdir

FINDIK ZARARLARI NELERDİR?

Fazla oranda tüketirseniz kilo alabilirsiniz. Eğer zayıf kalmak, zayıflamak yada kilo almamak istiyorsanız oldukça fazla oranda fındık tüketmemelisiniz.

Etiketler: , , , , , ,