Goji Berry Nedir? Goji Berry Faydaları Nelerdir?

Goji berry son günlerde oldukça popüler olan bir meyvedir. Şeker hastalığına iyi gelmesi, tansiyonu düşürmesi, uykusuzluğa iyi gelmesi goji berry yararları arasındadır.

Birçok hastalığa iyi gelmesi sebebiyle aktarlarda, şarküteri reyonlarında çoktan yerini almıştır.

GOJİ BERRY NEDİR?


Çin, Tibet, Moğolistan benzer biçimde ülkelerde uzun senelerdir malum bir bitkidir.

Boyu 1 ile 3 metre arasındadır. Minik kırmızı, sulu meyveleri vardır. Kurutulmuş olarak da meyvesi tüketilebilir. Kurutulduğunda kırmızı kuru üzüm şeklindedir. Tadı kiraz ile yaban mersini arasındadır. Meyvesi haricinde yapraklarından çay, saplarından ise yağ elde edilebilir. Son zamanlarda yeni yeni vatanımızda de yetiştirilmeye başlanmıştır. Yetiştirilmeye başladıktan sonrasında ilk iki yıl meyve vermemesine karşın 4 ve 5. senelerinde oldukça verimli bir meyve haline gelir.

GOJİ BERRY FAYDALARI NELERDİR?

Uzun senelerdir birçok ülkede değişik isimlerle anılmış bir meyvedir. Mesela Çin’de ‘evlilik şarabı’, Japonya’da ise ‘kızıl elmas’ olarak adlandırılır.

Goji berry ‘kurt yemişi’ olarak da bilinir. Değişik isimlerle adlandırılan goji berry yararlarından bazıları:

YÜKSEK TANSİYONU DÜŞÜRMEYE YARDIM EDER!

Hipertansiyon öteki bir adı ile yüksek gerilim birçok kişinin muzdarip olduğu bir rahatsızlıktır. Stres, sinir hali olduğunda yüksek gerilim hastalığı olan kişilerin derhal tansiyonu yükselir ve hipertansiyon bir çok süre tehlikeli sonuçlara yer açabilir. Goji berry yüksek gerilim şu demek oluyor ki hipertansiyona da iyi gelir. Kan basıncını dolayısıyla yüksek tansiyonu düşürür. Eğer yüksek gerilim ilacı kullanıyorsanız goji berry meyvesini devamlı tüketmeden ilkin doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.
 

ŞEKER HASTALIĞINA FAYDA SAĞLAMASI GOJİ BERRY FAYDALARI ARASINDADIR!

Goji berry muhteviyatında yer edinen betain maddesi yardımıyla çoğu zaman diyabet hastalarında görülen damar hastalıkları ve karaciğer yağlanmasına iyi gelir. Oldukca eski senelerden beri Çin’de şeker hastalığına karşı bu şifalı meyve kullanılmaktadır. Kan şekerini düzenleyici tesiri yardımıyla şeker hastalığına yarar sağlar. Şeker hastalığı ile ilgili ilaç kullanıyorsanız goji berry tüketmeden ilkin doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.

KANSERE İYİ GELİR VE KEMOTERAPİ DURUMUNDA KULLANILABİLİR!

Germanium kanser önleyici bir maddedir. Goji berry de bugüne dek tespit edilen, Germanium içeren tek meyvedir. Bilhassa karaciğer kanserine karşı iyi geldiği tespit edilmiştir. İçerisindeki antioksidan maddeler birçok kanser türünün gelişmesini engellemeye yardım eder. Meydana getirilen araştırmalara nazaran tümör büyümesini önler. Ek olarak kemoterapi ve radyoterapi gören hastaların yaşamış olduğu negatif yan etkilerin de görülmesini azaltır. Akciğer kanseri tedavisi esnasında görülen ışınım ile beraber tüketilirse vücuda yarar sağlar.

GOJİ BERRY İLE KİLO VERİN!

Bu şifalı meyve sindirim sistemine tesir eder. Bu sayede de kolay bir halde zayıflamaya tesiri bulunur. Yenen yiyeceklerden vücuda yağ depolanması yerine yiyeceklerden vücuda kolay şekilde enerji alınmasını sağlar. Bu şifalı meyve taze halde, kuru halde tüketilebildiği şeklinde çayı da tüketilebilir.

Etiketler: , , , , ,