Güneş Lekeleri Ve Güneş Yanığına Ne İyi Gelir

GÜNEŞ YANIĞINA NE İYİ GELİR?


Salatalık: Salatalığı kabukları ile beraber rendeledikten sonrasında suyunu sıkarak güneş yanığı olan bölgeye sürüldüğünde, cilt tazelenecektir ve yanmadan dolayı oluşan yanma ve ağrılara kati çözüm olacaktır.
Zeytinyağı: Yanıkların tedavisinde zeytinyağının oldukça iyi sonuçlar verdiğini çoğumuz bilmekteyiz. Bundan dolayı güneş yanıklarında da zeytinyağı başlı başına bir mucizedir. Yanıklardan meydana gelen yanma ve ağrıya iyi gelmesinin yanı sıra ciltte yanmadan dolayı meydana gelen gerginlikleri ortadan kaldırarak cilt de yumuşaklık ve canlılık hissi verecektir.
Yoğurt : Malum en klasik yöntemlerden birisidir. Fakat hakikaten yanık bölgelere dolapta tutulan buz şeklinde yoğurdu sürüp bekleyin. Bunu günde 3 – 4 kez yapmalısınız kesinlikle acıyı ve ağrıyı azaltıyor.
Aloe VeraGüneşten meydana gelen yanıklar için oldukça muhteşem bir tesiri olduğu kanıtlanan aloe vera, bitkisi güneş yanıklarında da oldukça iyi bir iyileştirici ve oldukça iyi bir nemlendirici olarak aloe vera suyundan yada jelinden yanık bölgeye sürülerek ağrı ve acı hissini ortadan kaldırarak cildi nemlendirerek rahatlamasına destek olacaktır.
Lavanta Yağı: Güneşten meydana gelen yanıkların tedavisinde oldukça iyi sonuçlar elde edilmiş ve yarar görülen lavanta yağı, güneşten meydana gelen yanıklarda hem acı ve ağrı giderici yönü hem de cildi nemlendirerek rahatlık vermesi amacı ile güneş yanığı olan bölgeye sürülmesi tavsiye edilmektedir.
Elma SirkesiGüneşten meydana gelen yanıkların üstüne elma sirkesi sürülmesi ağrı ve acıyı dindirerek yanan bölgeyi nemlendirerek rahatlamanıza destek olacaktır.
Siyah Çay: Güneşten meydana gelen acı ve ağrıya sebep olan yanıklarda siyah çayın da oldukça çok tesiri olduğu bilinmektedir. Yanık bölgeye minik poşetler şeklinde doldurularak uygulanmasının yanı sıra açık olarak konulmuş olan siyah çay acı ve yanma hissini ortadan kaldırarak sizde oldukça rahatlatıcı bir tesir elde edecektir.
Güneş yanıklarında yararlı olan ürünleri yukarıda sıraladık bu ürünlerin yanı sıra cildin nemini korumak için bolca oranda su tüketilmesinde de yarar vardır. Tüketilen su cildi nemlendirerek yanmanın verdiği acı hissini yok etmenin yanı sıra vücuttaki hücrelerin de susuz kalmasına engel olacaktır.


GÜNEŞ YANIĞI SONRASI KAŞINTI NASIL GİDERİLİR?
Güneş yanığının iyileşme evresinde cilt kendini atarken kaşıntı gelişmeye adım atar. İlk zamanlarki ağrının yerini kaşıntı alır. Kaşıntıyı gidermek için ağızdan alınan, antihistaminik denilen kaşıntı kesici ilaç kullanılabilir.

Kaşıntıyı engellemek önemlidir, bu sebeple kaşınan yere tırnaklardan, ellerden mikrop taşınabilir ve cilde enfeksiyon yükü bindirilmiş olur.

Kortizonlu bir kremi nemlendirici bir kremle karışmasını sağlayarak günde bir yada iki kez sürmekle kaşıntı baskılanabilir. Bu sayede cilt, enfeksiyona karşı korunmuş olunur. Arkasından bir tek nemlemdiriciyle yola devam edilir.

Kaşıntıya karşı bir başka unsur de suyu artırmaktır. Deri kurudukça kaşıntı tetikleniyor olabilir. İçilen su miktarını çoğaltmak gerekir. Ek olarak üstten sürülen nemlendiriciye ehemmiyet vermekte de yarar vardır.

Etiketler: , , , , , , , ,