3. Görüş sağlığını korur:
Archives of Ophthalmology’de meydana getirilen bir araştırmaya bakılırsa, günde üç ya da daha çok porsiyon bu sıhhatli meyveyi tüketmek, yaşa bağlı olarak meydana gelebilecek görme kusurlarını ortadan kaldırmaya destek verir.


4. Meme Kanserini Önler:
Bilimsel raporlar, kuru incirde benzaldehit içerdiğini ve tümörlerin küçülmesine destek bulunduğunu belirtiyor. İncir suyu da ek olarak potansiyel antibakteriyel özelliklere haizdir.
5. Sindirimi Artırır:
Kuru incir, rejim lifinin varlıklı bir deposudur. Bununla birlikte bağırsak hareketi düzenler ve kabızlığı önler. Kuru incir, prebiyotik içermektedir. Bu sayede bağırsakta bulunan iyi bakterileri desteklemeye ve sindirime destek sağlar.
6. Kuru incir, öteki ortak meyve yada sebzelerden daha yüksek toplam mineral profili vardır. Sıhhatli bir hamilelik için anahtar besinler olan kalsiyum, demir, potasyum ve çinko bakımından bilhassa yüksektir.
7. Kuru incir, yüksek potasyum içinde ne olduğu kan basıncını denetim etmeye ve dolayısıyla tehlikeli bir gebelik durumu olan preeklampsi ile ilişkili hipertansiyona destek olabilir.
8. İncirlerin mineral içinde ne olduğu insan sütüne oldukca yakındır!
9. Kuru incir, ortak bir meyvenin en yüksek lif içeriğine haizdir. Çözülmeyen ve çözünür life haiz olan incir, kabızlığı hamilelikte fazlaca yaygın bir halde hafifletmeye destek sağlar.
10. Kuru incir, gebelik esnasında yavaş yavaş sindirime destek olan bir proteolitik enzim ihtiva eder.
11. Sabah bulantısı hafifletmek için uzun soluklu yararlı olan B6 vitamini şekeri yüksektir.
12. İncirlerin yaprakları bile terapötiktir. Bu sayede, diyabetik hastalarda insülin ihtiyacını azalttığı ve hatta ortadan kaldırdığı gösterilmiştir. Bundan dolayı, bu tarz şeyleri sindirmek, bir gestasyonel diyabet vakasını denetim etmeye yada önlemeye destek olabilir. Ek olarak, kan şekeri düzeylerini dengelemek için bu kabiliyeti, sabah bulantılarından ruhsal değişimlere kadar birçok semptomun rahatlamasına destek olmalıdır.
13. Kuru incirler, fetüsün optimal gelişiminde esas olan mühim oranda Omega-3 yağ asitleri ihtiva eder. Hamilelik süresince geniş oranda Omega-3’ün tüketilmesi bununla beraber doğum öncesinde problemler ve erken doğum insidansı düşüklüğü ile de ilişkilidir.
14. İnsanlarda bulunan kimyasallardan önde gelen psoralenler, birçok cilt pigmentasyon problemini tedavi etmek için kullanılmaktadır ve melazmanın, “gebeliğin maskesi” ni önlemede yararlı olabilirler.
Kuru incir hamilelikte besleyicidir. Sadece her gebelik benzeri olmayan olduğundan, rejiminize incir dahil etmeden ilkin doktorunuzla ne olursa olsun denetlemek en iyisidir.  Kurutulmuş meyveler, lüzumlu vitamin ve mineraller açısından oldukça zengindir ve hamileyken beslenme ihtiyacınız olan şeyi karşılamanıza destek olabilir.
Anemiyi önlemek için kafi oranda demir almak önemlidir. C vitamini vücudunuzun üre etkili bir şekilde emilimini sağlar;bu da kuru incir yardımıyla elde edilebilir.