Her Gün Bir Avuç Kuru üzün Stresinizi Azaltıyor




KURU ÜZÜMÜN FAYDALARI

  
Kuru üzüm hepimiz tarafınca tüketilen, taze üzümün kurutulmasıyla elde edilmiş ve keklerde tatlılarda kullanılan bir kurutulmuş meyvedir. Kuru üzüm yararları ile gerek düzgüsel zamanlarda gerekse rejim meydana getiren kişiler tarafınca tüketilir. Günde bir avuç kuru üzüm tüketerek kansızlık, kanser, çeşitli cilt hastalıkları, kabızlık benzer biçimde rahatsızlıklara karşı koruma sağlanabilir. Göz sağlığını koruması, kemikleri ve dişleri güçlendirmesi de kuru üzüm yararları arasındadır. Gün içinde atıştırmalık olarak bir şeyler tüketmek isteyenlerin tercihi de çoğu zaman kuru üzüm ve leblebi ikilisidir. Abur cubur, sağlıksız gıdalar yada çikolata şeklinde kilo aldıran yiyeceklerin yerine günde bir avuç kuru üzüm hem daha sıhhatli hemde tok tutucudur.
Yalnız aşırı tüketimi kilo almaya sebep olabilir. Bundan dolayı günlük bir avuç kuru üzüm tüketmek faydalıdır. Bir avuç kuru üzüm ortalama 80 kalori civarındadır.

KURU ÜZÜM FAYDALARI NELERDİR?




Kuru Üzümün Yararları

KURU ÜZÜMÜN CİLT İÇİN FAYDALARI NELERDİR?

KURU ÜZÜMÜN SAÇ İÇİN FAYDALARI NELERDİR?


KURU ÜZÜMÜN DİĞER FAYDALARI NELERDİR?

Her gün bir avuç ve fazlası kadar kuru üzüm yiyecek kan şekerini aşırı yükseltebilir. Bu yüzden diyabet kısaca şeker hastaları kuru üzüm tüketirken dikkatli olmalıdır.

Etiketler: , , , , ,