İştah Kesen Yiyecekler ile Fazlalıklardan Sende Kurtul

İştah Kesen Yiyecekler

Genel olarak fizyolojik görünüşümüzü geliştirmek amaçlı yaptığımız rejimler, bir tek dış görünüş bakımından değil esas olarak fazla kiloların sağlığımız üstünde yarattığı negatif etkilerden korunmak için önemlidir.

Sıhhatli bir rejim ve verilen kiloların kalıcı olması için kendinizi açlığa mahkum etmeniz doğru değil. Her gün alınması ihtiyaç duyulan vitamin, mineral, protein, yağ ve karbonhidratların doğru kaynaklardan alınması, uzun soluklu ve kalıcı zayıflamanıza destek verir.
Yapacağınız rejimi belirledikten sonrasında iştah kesen yiyecekler, bilhassa ilk haftalarda rejime bağlı kalabilmeniz açısından size destek olabilir.

İştah Azaltan Besinler

Elma: Pek fazlaca beslenme uzmanı elma tüketmenin yararlarından bahsediyor. Elmanın iştahı bastırmasındaki tesiri ise lif ve “pektin” adındaki madde bakımından varlıklı olmasından kaynaklanıyor.
Gıda lifi ve pektin içeren elma öğünler içinde tüketildiğinde tokluk hissini uzatıyor ve öteki öğüne kadar midenin kazınmasını önlüyor.
Elma ek olarak kandaki glikozu düzenlemiş olduğu için fizyolojik aktiviteler esnasında gerekseme duyduğunuz enerjiyi sağlayabilir.
Salatalar: Yerli ve yabancı rejim uzmanlarının hazırladığı rejim listelerinde, bilhassa yeşil yapraklı sebzelere ne kadar oldukça yer verildiğini fark etmişsinizdir.
Yeşil yapraklı sebzeler aynı elma şeklinde bolca oranda gıda lifi ihtiva eder ve oldukça azca kalori alarak uzun süre tok kalmanızı sağlar Çeşitli sebzelerden hazırlayacağınız büyük bir salata averaj 200-250 kaloridir (yağsız) ve iştahınızı bastırmak için vitamin, mineral bakımından oldukça iyi bir alternatiftir.

Yulaf Ezmesi: Yulaf ezmesi yavaş sindirilen bir karbonhidrat olduğundan uzun devam eden tokluk hissi sağlar ve iştahınızı keser.
Glisemik endeksi oldukça düşüktür sadece gıda kıymeti düşük değildir. Mideniz kazındığında bir kase yulaf ezmesi yiyecek öteki öğüne kadar sizi tok tutacaktır.
Yeşil Çay: Oldukça acıkırsanız ve bir sonraki öğüne kadar epey vakit var ise bir bardak yeşil çay içerek iştahınızı bastırabilirsiniz. Yeşil çay acıkmanıza yol açan hormonların salınımını baskılayarak tokluk hissi sağlar.
Acı Biber: Acı biberin iştahı bastırma üstünde direk bir tesiri yoktur sadece acı biberli yiyecekler, yiyecek esnasında daha azca yemenizi ve daha fazlaca su içmenizi sağlayabilir. Böylece masadan daha azca kalori alarak ve su sebebiyle tok hissederek kalkabilirsiniz.

Protein: Protein, karbonhidratın vücut tarafınca işlenmesini yavaşlatarak tokluk hissini uzatır. Balık, deniz ürünleri, tavuk ve yumurta benzer biçimde iyi protein kaynakları iştahın daha uzun süre kapalı kalmasını sağlar.
Yağ: Rejim esnasında yağ tüketimi her ne kadar popüler olmasa da belirli bir miktar yağ vucut için gereklidir. Burada dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan nokta, yağın hangi kaynaklardan alınacağıdır. Öğünler içinde hem sizi tok tutacak hem de sıhhatli bir yağ deposu olarak bir avuç fındık, ceviz, 4-5 zeytin, ay çekirdeği yiyebilirsiniz.

İştah Kesen Öteki Tavsiyeler

Sık Öğünler: Yiyecekleri ağır öğünler yerine ufak öğünler şeklinde sık sık yemeniz, yiyecek aralarında yaşanmış olan iştah artmasını engelleyecektir.3 ana öğünü 6 yarım öğüne bölerek yiyebilirsiniz. Bu öğünlerde yağlı atıştırmalıklar yerine elma ve salata şeklinde hem sıhhatli hem de düşük kalorili gıdaları tüketmek kalori alımını denetim altında tutmanızı elde edecektir.
Uyku: Uykunuzu tam olarak almazsanız gün içinde enerjinizin azaldığı anlarda iştahınız artabilir. Uyku kalorilerden bağımsız olarak enerji alabileceğiniz öteki bir kaynak olduğundan her gün tavsiye edilen kadar uyuyun.
Su: Vücudun susuz kalması çoğu zaman açlık hissi ile karıştırılır. Bir tek su içerek iştahınızı bastırabilecekken kendinizi yiyecek yiyecek zorunda hissedebilirsiniz.


Bir şeyler atıştırmaya başlamadan ilkin büyük bir bardak su içip 20 dakika geçmesini bekleyin. Eğer açlık hissi susuzluk yüzünden oluştuysa bu süre zarfında iştahınız azalacaktır.

Etiketler: , , , , , , ,