İşte Yağ Yakıcı Doğal Besinler

Yağ Yakan Yiyecekler

Kilo vermek için gün boyu yiyeceklerden, içeceklerden aldığınız kalorinin daha fazlasını harcamanız gerekiyor. Aradaki değişik 500-700 kaloriye sabitleyebilirseniz haftada averaj 1 kilo verebilirsiniz. Bu sayı, bilhassa süratli kilo vermek isteyenler için kulağa pek hoş gelmeyebilir fakat bu şekilde, yavaş ve sağlıklı bir rejimle verilen kilolar kalıcı olmaktadır.
 
Daha süratli kilo vermek için aldığınız kalori miktarını düşürmek yerine daha fazlaca egzersiz yapabilirsiniz. Yağ yakan yiyecekler olarak sınıflandırılan bazı besinler metabolizmayı hızlandırarak gün boyu dinlenir halde yaktığınız kalori miktarını arttırıp rejiminize destek olabilir. Metabolizmanın hızlanması size günde averaj 100-200 kalorilik avantaj sağlar.
Bu yiyecekler kilo vermek için birer “mucize” olarak algılanmamalı, bir tek bilhassa spora yeterince vakit ayıramayanlar için haftada fazladan 700-1400 kalori yakmak küçümsenecek bir sayı değil. Omega-3 bakımından zengin diğeri gıdalar ise yağın daha süratli çözünmesine ve vücuttan atılmasına destek olarak zayıflama sürecini hızlandırabilir.

Yağ Yakan Yiyecekler Nedir?

Aşağıda metabolizmayı hızlandırarak daha fazlaca kalori yakılmasını elde eden bazı besinlerin listesini bulabilirsiniz.
Bir tek bu listede bulunan bazı gıdalar her insanoğlunun tüketmesi için uygun olmayabilir. Sözgelişi yağ yakan yiyecekler sıralamasında ilk sıralarda gelen “acı kırmızıbiber” mide rahatsızlığı bulunanlara önerilmemektedir. Sizin esenlik koşullarınıza en uygun beslenme programı için bir uzmana danışabilirsiniz.
Kırmızıbiber: Arnavut biberi olarak da malum kırmızı acı biber metabolizmayı hızlandıran “capsaicin” adlı bileşeni ihtiva eder. Ek olarak kalp atışlarını hızlandırır ve damarlardaki “kötü” yağın temizlenmesine destek verir.
Zencefil: Zencefil kan damarlarının genişlemesini, kan akışının artmasını ve metabolizmanın hızlanmasını sağlar.
Süt: Kalsiyum bakımından zengin olan süt (yağsız yada azca yağlı) metabolizmayı tetikler. Günlük olarak alınması tavsiye edilen kalsiyum miktarı 1.200-1.300 mg’dır.
Zeytinyağı: Yağın yakılmasına ve atılmasına destek olurken kandaki kötü kolesterol seviyesinin düşmesini sağlar.
Portakal, Greyfurt: Portakal, greyfurt, limon ve C vitamini bakımından zengin diğeri meyveler, sebzeler yağın daha kolay çözülmesini ve vücuttan daha süratli atılmasını sağlar.
Yeşil Çay: Yeşil çay’da bulunan “EGCG” bileşeni sinir sisteminin ve beynin daha oldukça çalışmasını sağlar ve dinlenir halde yakılan kaloriyi arttırır.
Yumurta: B12 bakımından zengin olan yumurta yağın çözülmesini sağlar ve metabolizma hızını arttırır.
Somon: Somon ve omega-3 içeren diğeri balıklar vücutta kalori yakılmasından görevli “leptin” hormonu seviyesini yükseltir.
Sarımsak: Antioksidan olan sarımsak insülin seviyesini düzenleyerek tokluk hissinin daha uzun sürmesini sağlar.
Yulaf: Yulaf ve besin lifi bakımından zengin diğeri yiyecekler kan şekerinin belirli bir düzeyde kalmasını sağlar ve şeker düşmesi sebebiyle öğünler içinde yaşanabilecek aşırı açlık hissini engeller.
Keten Tohumu: Balıkta olduğu şeklinde, omega yağ asitleri bakımından varlıklı olan keten tohumu yağ yakımını hızlandırır ve yağın vücutta depolanmasını önler.
Ceviz: Ceviz iyi bir omega-3 deposudur. Öğünler içinde 2-3 ceviz yiyecek rejiminize katkıda bulunur.
Soya Fasulyesi: Protein bakımından varlıklı soya fasulyesi düşük kalorilidir ve iştahı keserek gün içinde daha azca kalori almanıza destek sağlar.
Bal: Rejim yaparken tatlı ihtiyacınız olan şeyi organik bal ile gidermek hem de zayıflamanıza destek olabilir. “Nitrik oksit” içeren bal yağın hücrelerden ve vücuttan daha süratli atılmasını sağlar.
Sirke: Sirkenin metabolizmayı hızlandırıp yağ yakma benzer biçimde bir özelliği yok sadece açlık hissini bastırarak öğünler içinde daha azca atıştırmalık tüketmenizi sağlayabilir.
Mercimek: Demir eksikliği metabolizmanın yavaşlamasına niçin olur. Demir bakımından oldukça varlıklı olan mercimek (1 kase mercimek günlük demir ihtiyacının ortalama %20’sini karşılar) metabolizmanın normale dönmesine destek verir.
Esmer Pirinç: Azca oranda tüketilen esmer pirinç ve öteki tam tahıllı gıdalar vücudun yağ depolamasını önler.

Etiketler: , , , , , , , , , ,