Karanfil Mucizesi İle Ağrılardan Kurtulmalıyız

Karanfilin Yararları

Karanfil, yemeklerde çay olarak tüketilmesinin yanında değişik bir tat katması için sigaralarda da kullanılmaktadır. Bunun yanında bir antiseptik olarak tıp alanında da kullanılmaktadır
Karanfil, oldukça güçlü bir aromaya haizdir.
Karanfilin sağlığa faydası da ziyanı da minimum kokusu kadar keskindir. Bazı rahatsızlıklara anında çözüm sağlar. Birçok ürkütücü hastalık için ise ciddi anlamda koruma sağlamaktadır. Bu yüzden doğru ve tertipli olarak tüketilmesi sağlık açısından fazlaca önemlidir.

Karanfil, oldukça eski çağlardan itibaren malum ve hastalıkların tedavisi için kullanılan bir bitkidir. A, K, E ve B6 vitaminleri açısından oldukça zengindir. Bunun yanı sıra oldukça iyi bir kalsiyum, potasyum, sodyum, manganez deposudur. İnanılmaz derecede uçucu yağlar ihtiva eder. Omega 3 ve Omega 6’nın fazlaca bulunmuş olduğu ender bitkilerdendir.



Karanfilin Sağlığa Yararları

Karanfilin malum en önemli faydası diş ağrıları karşısında oldukça keskin olması ve oldukça kısa zamanda diş ağrısını geçirmesidir. Kim bilir bu yüzden diş macunlarında kullanılmaktadır. Bunun haricinde fazlaca etkili bir antioksidan hususi durumunun olması kanserden solunum sistemi hastalıklarına, saçlardan tırnaklara kadar oldukça geniş bir alanda sağlığımızı korumak için hizmet etmektedir.

Karanfil Diş Ağrılarını Giderir: Karanfil, diş macunu sektöründe oldukça yaygın olarak kullanılan bir bitki türüdür. Karanfilin diş ağrılarına iyi geldiği fazlaca eskilerden bilinir. Eğer oldukça acı verici diş ağrısı çekiyorsanız bir karanfili ağrıyan kısma koyabilirsiniz. Veyahut da karanfil yağından oldukça azca bir miktar pamuğa dökerek ağrıyan dişin üzerine koyabilirsiniz. Kısa bir sürede ağrıyı geçireceğini görmüş olacaksınız.

Karanfil Bulantı ve Kusmalara Karşı İyi Gelir: Karanfil yağının ağızdan alındığında bulantı ve kusmalara karşı fazlaca etkili olduğu söylenmektedir. Bilhassa sabah kusmaları için iyi bir çözüm olabilir. Dikkat: Yazının ilerleyen kısımlarında daha detaylı olarak açıklayacağımız nedenlerden dolayı ağızdan karanfil yağı alınmasını kesinlikle önermiyoruz. Ağızdan karanfil yağı almak yerine karanfil tozunun hurma yada bal ile karıştırılarak alınmasını daha uygun buluyoruz. Yada karanfillerden bir çay yaparak içilmesini öneriyoruz. Mümkün olmasıyla beraber ağızdan karanfil yağı alınmasına karşıyız.
Öksürük ve Kötü Nefes Kokusunu Giderir: Karanfil öksürük ve kötü nefes kokusuna karşı da etkilidir. Yiyeceklere ilave edilerek tüketilmesi keskin kokusunu bir nebze azaltabilir. Rahatsız edici ve özgüvene zarar veren nefes kokusu yada diş çürüklerinden dolayı oluşan ağız kokularına karşı etkilidir. Bunun için günlük olarak ara ara ağzınıza 1 tane karanfil koymanız kafi olacaktır.

Karanfil Sinüzite İyi Gelir: Sinüzit problemi olanlar için bilhassa kış aylarında sinüzitin verdiği baş ağrılarından dolayı yaşam zehir olur. Birçok uzman sinüzitleri temizleyici hususi durumunun bulunduğunu anlatmaktadır. Bunun için karanfil tozunun burundan çekilmesini önermektedirler.  Fakat bunu yaparken dikkat edilmesi gerekir şundan dolayı karanfil tozu da minimum karanfil kadar etkilidir.

Karanfil Şişkinliği Giderir: Karanfil, su ile karıştırılarak yada çay olarak hazırlanıp içilebilir. Bu şekilde bağırsaklarda karın bölgesinde meydana gelen şişkinlik şikayetlerine önemli seviyede çözüm üretir ve rahatsızlığı giderir.


Soğuk Algınlığına İyi Gelir: Soğuk algınlığına karşı karanfil yağını incelterek bal ile karıştırıp içmenin yararlı olduğu söylenir. Bunun için ılık suya bir miktar karanfil yağı karıştırılır ve bu karışıma da bir miktar bal eklenmiş olur ve bu şekilde tüketilir. Günde 2 yada 3 kere içmek öksürüğün tesirini azaltır yada tamamen geçirir.

Yorgunluğu Giderir: Karanfilin yorgunluğu giderici özelliği vardır. Bilhassa kokusu sinir sisteminde tesiri altına alan rol oynamaktadır. Bitkinlikten meydana gelen negatif düşüncelerden sizi uzaklaştırır ve dolaylı olarak ruh sağlığımıza da pozitif yönde yönde etki eder.
Karanfil Strese Karşı İyi Gelir: Karanfilden meydana gelen gevşeme ve rahatlamalar stresi de hem de azaltır. Bir aromalı çaya nane ve karanfil katarak tüketmeniz stresle savaşım açısından bünyenize inanılmaz bir katkı sağlar.

Deri İçin Karanfil Oldukça Faydalıdır: Karanfil tozunun deriye birçok faydası vardır fakat genel olarak karanfil yağı kullanılmaktadır. Fakat deriye oldukça fazla oranda karanfil yağı uygulamak ziyanı olan olabilir. Karanfil yağı cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır fakat kullanılmadan ilkin kesinlikle dozajı düşürülmelidir.
Karanfil Akneleri Giderir: Bilhassa karanfil yağının akne tedavisi için oldukça etkili olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Karanfil yağı, etkilenen bölgeye topikal olarak uygulanır. Genel olarak el ve yüz kısmına uygulandığında kremlerle inceltilir. Cilde uygulandığında ise karıncalanma hissi verir. Karanfil yağının antibiyotik özelliği ile aknelerin oluşma sebepleri ortadan kalkmış olur.
Akne haricinde siyah lekeleri çıkarma noktasında da oldukça başarılıdır. Yara, sivilce ve benzeri deri hastalıklarına oldukça iyi gelir. Ek olarak karanfilin ihtiva etmiş olduğu uçucu yağlar oldukça önemli bir arındırma görevi üstlenir. İltihaplı ve yaralı bölgeleri iyileştirir ve mikropları kırar. Anestezik özelliğinden dolayı uyuşturucu madde görevi görür.

Karanfil yağı direkt deriye yada cilde uygulanmamalıdır. Kesinlikle seyreltilmelidir. Karanfil yağının deriye direkt uygulanması durumunda cilde zarar verebilir, tahriş edebilir.
Yara İzlerini ve Lekeleri Tedavi Eder: Karanfil, yara izleri ve cilt lekeleri için kullanışlı bir kaynaktır. Ustalaşmış nezaret altında uygulandığında karanfil yağı hafifçe soyulmalara niçin olabilir. Bu lekeli ve ölü deriyi soyar ve sağlıklı derinin ortaya çıkmasını sağlar.

Temizleyici Özelliği Vardır: Karanfilin ihtiva etmiş olduğu kadar uçucu yağ hiçbir bitkide bulunmamıştır. Bu yüzden görkemli bir antioksidandır. Fazlaca zengin ihtiva etmiş olduğu potasyum, sodyum, fosfor, demir , A ve C vitamini ve diğeri önemli mineraller yardımıyla genel olarak vücudu özgür radikallerden ve ziyanı dokunan mikroplardan temizler.


Karanfil Kaygıyı Giderir: Deride meydana gelen kaşıntılardan dolayı meydana gelen sinir bozukluklarını giderir. Antioksidan özelliği yardımıyla sinir sistemi üstünde de pozitif yönde yönde tesiri vardır. Stresle savaşım eder ve stres kaynaklı hastalıklara yakalanma riskini azaltır.
Karanfil Saç Sağlığı İçin Faydalıdır: Saç sağlığına önemli katkı sağlar. Saç köklerini besler ve dökülmeye engel olur. Bunun yanında saçların koyulaşmasını sağlar, naturel ve sağlıklı görünüm kazandırır.
Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarını Giderir: Grip ve nezle hastalığına, soğuk algınlıklarına iyi gelir. Bunun yanında balgam söktürücü özelliği vardır. Boğaz ağrılarını giderir. Ağızda karanfil çayı ile gargara yapıldığında ağız içinde oluşan yara ve mikropları öldürür.

Etiketler: , , , , , , ,