Demir Deposu Keçiboynuzu Pekmezi

Harnup pekmezi keçiboynuzu pekmezi olarak da isimlendirilir. İktidarsızlığa iyi gelmesi, nefes darlığını önlemesi ve akciğer kanserine karşı koruma sağlaması harnup pekmezi yararları arasındadır. Harnup pekmezi keçiboynuzundan elde edilmiş bir pekmezdir.

KEÇİBOYNOZU PEKMEZİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Birçok rahatsızlığa iyi gelen harnup pekmezinin yararları şöyledir:
Nefes darlığına iyi gelir. Bilhassa alerjik nefes darlığı iyi yarar elde eden bir pekmezdir. Bununla beraber astım ve bronşit şeklinde rahatsızlıklara karşı da yarar sağlar. Balgam sökücü özelliği de vardır.
Afrodizyak tesiri vardır. Uzun senelerden beri afrodizyak özelliği ile sperm kalitesine yarar sağlar, iktidarsızlık şeklinde rahatsızlıklara iyi gelir.
Kalbe iyi gelir. Kalbi rahatlatması, kalp damarlarını açması harnup pekmezinin yararları arasındadır.
İyi bir E vitamini deposudur. E vitamini yardımıyla anemi, grip ve kemik erimesi benzer biçimde rahatsızlıklara iyi gelir.Öksürüğü önler. Nefes almayı rahatlatır, kolaylaştırır.Enerji verir. İyi bir enerji deposudur.Mide ve bağırsaklar için yararlı olması da harnup pekmezinin yararları arasındadır. Bağırsak kurdu, bağırsaklardaki parazitleri düşürücü özelliği vardır. Gastrit, mide şişkinliği benzer biçimde rahatsızlıklara da iyi gelir.

Kolesterolü dengeler. Kandaki kolesterol seviyesini düşürücü özelliği vardır.
Organik bir antioksidandır. İçeriğindeki polifenoller kuvvetli antioksidanlardır. Antioksidan maddeler, vücudu özgür radikallerin ve çevresel toksinlerin zararından korur.
Kalsiyum açısından zengindir. İçeriğindeki kalsiyum miktarı ile günlük vücudun gereksinim duyan kalsiyum miktarının yüzde 30’unu karşılar. Kalsiyum yardımıyla kemikler güçlenir, kanın pıhtılaşması sağlanır ve kalp atışını düzenler.

Harnup Pekmezi
Selenyum minerali ihtiva eder. İçeriğindeki selenyum ile günlük selenyum ihtiyacının yüzde 10’unu karşılar. Selenyum, tiroidler ve vücudu enfeksiyonlardan korumak için mühim bir mineraldir.
Kansere karşı koruma sağlar. Akciğer kanseri benzer biçimde kanser türlerine karşı korur.
Çocuklar için de faydalıdır. Harnup pekmezi içeriğindeki kalsiyum ve fosfor yardımıyla evlatların kemik gelişimini de destek sunar.


KEÇİBOYNUZU PEKMEZİNİN SAĞLIĞA FAYDALARI NELERDİR?


Karaciğere karşı faydalıdır.
Akciğerlere yarar sağlar.
Hafızayı güçlendirici özelliği vardır.
Yaşlılıkta da yararlı bir pekmezdir.
Strese karşı koruma sağlar. Sinir sistemine iyi gelir.
El ve ayaklardaki titremeleri engeller.
Dişlere ve diş eti hastalıklarına iyi gelir.
İshale yarar sağlar.
KEÇİBOYNUZU Harnup pekmezinin birçok kullanım şekli vardır. Keçiboynuzu pekmezinin kullanım şekilleri şöyledir
Kahvaltılarda bir tatlı kaşığı yenilebilir.
Yoğurda karıştırılarak tüketilebilir.
Süte yada bitki çaylarına bir tatlı kaşığı ilave edilerek karıştırılıp içilebilir.


KEÇİBOYNUZU  PEKMEZİ KİLO ALDIRIR MI?

İçeriğindeki şeker ve kalori miktarı oldukça yüksektir. 100 gram harnup averaj 300 kaloridir. İçeriğindeki kalorisi ve şekerin yüksek olması sebebiyle kilo aldırıcı özelliği vardır. Bu kalori miktarı ile kilo aldırır. Bundan dolayı kilo almak istemeyen kişiler, harnup pekmezini ölçülü tüketmelidir. Kilo almak isteyenler ise keçiboynuzu pekmezini tüketebilir.
KEÇİBOYNUZU  PEKMEZİ KAN YAPAR MI?

İyi bir demir deposudur. İçeriğindeki demir miktarının yüksek olması sebebiyle kansızlık için oldukça iyi bir kaynaktır. Harnup pekmezi kan yapıcı özelliğe haizdir. Her gün tertipli olarak tüketilmesiyle anemi şu demek oluyor ki kansızlığa karşı iyi gelir.


KEÇİBOYNUZU  PEKMEZİ FİYATI NE KADARDIR?

Harnup pekmezi fiyatı markasına ve ağırlığına gore farklılık göstermektedir. Çoğu zaman 400 gram pekmezin fiyatı 7-8 TL civarındayken, 800 gram pekmezin fiyatı 9-10 TL civarındadır.

KEÇİBOYNUZU  PEKMEZİNİN ZARARLARI NELERDİR?

Fazla oranda tüketilirse kilo aldırır.
Şeker içinde ne olduğu yüksektir. Bundan dolayı şeker hastalığı olan kişiler tüketmeden ilkin ne olursa olsun doktorlarına danışmalıdır.
Hamilelik ve emzirme döneminde doktora danışarak kullanılmalıdır.
Aşırı oranda tüketilirse bulantı ve kusmaya sebep olabilir.

Etiketler: , , , , , , ,