Limon Yağının Şifa Dolu Özellikleri

Limon Yağının Yararları Nedir?


Ağaç üstünde yıl boyu yetişmeyi sürdüren bir meyve olan limon yüksek C vitamini deposudur ve yüksek bir asit değerine haizdir.

Çoğunlukla sağlıksal amaçlar için kullanılan limon mutfakta da kullanım alanı geniş bir meyvedir. Aslolan iklimleri Akdeniz ve Ege iklimleri iken sıcak yada ılıman tüm iklimlerde yetişebilmektedir.


Limon Yağının Sağlığa Yararları


Devletimizde kullanım olarak pek yaygın olmasa da limonun yağı da sıhhat açısından malum yan ürünlerden biridir. İçerisinde sitrik asit bulundurduğu için pH kıymeti 2-3 içinde değişmekte ve ek olarak varlıklı vitamin mineral barındırmaktadır. Bu özellikleri yardımıyla limon ve bilhassa limon yağı, vücuda fazlaca sayıda yarar sağlamaktadır.


1. Sindirim Güçlüğü ve Kabızlığı Engeller

Limon yağı sindirim güçlüğü ve kabızlığa bağlı tüm hastalıklara tesir eder. Yemeklerinize birer dilim limon atın ve sindirime iyi mi destek olduğuna kendiniz tanıklık edin(dikkat edin sütle iyi gittiği pek söylenemez).

Yemeklerde kullanacağınız limon yağı yada limonlu bir soda kanınızı temizler.

Acı ve keskin tadını seyreltmek için nane yaprakları yada ezilmiş rezene tohumu kullanabilirsiniz öyleki ki ne süre ağır bir yiyecek yerseniz yada hazımsızlık çekerseniz limon yağı içeren besinler tüketebilirsiniz.

2. Ateş Düşürücü Tesiri Vardır

Soğuk algınlığı yada grip şeklinde yakıcı bir hastalığa yakalanırsanız limon yağı kullanmak, terlemenizi artırarak ateşinizi düşürmenize destek olacaktır.

3. Diş Sağlığına İyi Gelir

Diş sağlığı için kullanıldığı çoğunlukla görülmekte olan limon yağı diş ağrısı bulunan bölgeye uygulanarak bir ağrı kesici olarak vazife alabilir, kanayan bir diş etine uygulandığında kanamayı durdurabilir ve değişik diş hastalıklarının niçin olduğu kokuyu giderebilir.

Üstelik günlük diş temizliğinde de kullanılabilen limon yağını içeren diş macunları bulunmaktadır. Eğer öyleki bir diş macununa haiz değilseniz her zamanki kullanımda üzerine bir damla limon yağı damlatmanız kafi olacaktır.


Hatta bazı insanoğlu limonun dış kabuğuyla dişlerini ovalamaktadır sadece bunu yapıyorsanız dikkatli olmanız gerekmektedir şu sebeple limon devasa yükseklikte bir asit değerine haizdir eğer ağzınız yada diş etleriniz bu benzer biçimde bir durumda yanmaya başlarsa acilen ağzınızı temiz suyla iyice çalkalayınız.

4. Saç Bakımına Destek Olur

Limon yağı saç bakımında oynadığı büyük görevi kanıtlamış bulunmaktadır. Limon yağının saç derisine yada saça uygulanması kepeklenme saç kaybı benzer biçimde saça ve saç derisine bağlı birçok problemi çözebilmektedir. Direk olarak saçınıza uyguladığınızda saçlarınızı parlak bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

5. Derinizi Sağlığına Kavuşturabilir


Organik bir antiseptik olan limon yağı deri ile bağdaşık olan hastalıkları da tedavi edebilmektedir. Güneş yanıklarına, egzama ve aknelere uygulandığında fazlaca iyi sonuçlar verebilen limon yağı bununla birlikte arı sokmalarına da iyi gelmektedir.

Yaşlanma karşıtı naturel bir ilaç benzer biçimde davranabilen limon yağı, kırışıklıkları ve siyah noktaları vücuttan temizlemede büyük bir rol almaktadır.

6. Yanık Yaralarına İyi Gelir

Eski yanıklarınızın üstüne limon yağı uygulamanız yara izlerini geçirebilir ve limon suyu ferahlatıcı bir işlev gördüğünden herhangi bir yanık vakasında yanma hissini azaltabilir.

7. Burun Kanaması Benzer biçimde İç kanamaları Durdurabilir

Limon yağı antiseptik ve pıhtılaştırıcı özelliklere haiz olduğundan burun kanaması şeklinde iç kanamalarda bir parça pamuğu limon yağına batırıp iç kanama bulunan noktaya uygulamanız kanamayı durduracaktır.

8. Solunum Hastalıklarının Düşmanıdır


Astım krizi geçiren bir insana destek olacağı şeklinde limon yağı birçok solunum hastalığına ve nefes darlıklarına çözüm olabildiği şeklinde C vitamini içermesinden dolayı uzun ömürlü solunum hastalıklarına da çözüm olabilmektedir.

9. Kolera Türevi Hastalıklara Çözüm Olmaktadır


Evvelinde de bahsettiğimiz şeklinde kan temizleyici olarak davranan limon yağı kolera ve sıtma benzer biçimde hastalıklarda destek olarak kullanılabilmektedir.

10. Kan Basıncını Düşürmek İçin Birebirdir


Potasyum içerdiğinden dolayı limon yağı kalp hastalıklarına haiz hastalar için bir ilaç niteliğindedir. Kan basıncını dengede meblağ ve akıl ile vücut bütünlüğü sağlamış olduğu için baş dönmeleri ve mide bulantısı için de bir tedavidir.

Ek olarak vücudu ve aklı depresyondan ve stresten arındırmak için kullanıldığı sık sık duyulmaktadır.

11. Kasları Rahatlatır

Limon yağı güçlü antiseptik özelliğiyle kaslara uygulandığında kaslarda rahatlamaya yol açmış olduğu gözlenmektedir.


12. Romatizmaya İyi Gelir

Limon yağı diüretik özelliğinden dolayı romatizmaya ve eklem yangılarına iyi gelebilir o şekilde ki bakteri ve vücuttaki zehirli maddeleri vücuttan arındırmaya destek olabilmektedir.


Bu özelliği yardımıyla bilhassa yaşı ilerlemiş kimselerde limon yağı kullanımı ek olarak bir ehemmiyet kazanmaktadır.

13. Nasıra Geçirmede Yardımcıdır

Limon yağı vücudunuzda ayak tabanında avuç içlerinizde sertleşmiş, şişmiş ve nasırlaşmış kısımlara uygulandığında o bölgelerde oldukça etkili bir naturel ilaç şeklinde davranır.

Bunun yanında içecekleriniz ile beraber de kullanabileceğiniz limon yağı, cilt sağlığınıza da büyük faydalar sağlar.

14. Boğaz Enfeksiyonlarına İyi gelmektedir

Anti bakteriyel özelliklerine bakıldığında boğaz enfeksiyonu ve buna bağlı bir çok hastalığa iyi geldiği malum limon yağı bununla birlikte kullanıldığı alanlarda ferahlatıcı özelliği ile de öne çıkmaktadır.

Limon yağı, kullananlara iyi mi bir lütuf bulunduğunu ihtiva ettiği antiseptikler ve öteki organik bileşimlerle destek olduğu kalp hastalıkları yardımıyla kanıtladı. Sadece sıtma benzer biçimde hastalıkları direk olarak tedavi edemeyen limon yağı, tedavilerde destek olarak kullanılabilir.

Fakat limon yağı kullanırken, içeriğindeki asit sebebiyle dikkatli olmanız önerilir. Bilhassa tertipli kullanımlardan ilkin, mevzuyla ilgili olarak doktorunuza danışıp onayını almanız önemlidir. Arkasından limon yağını, vücudunuzun neredeyse her noktasında şifa bulmak adına kullanabilirsiniz.

Etiketler: , , , , , , , , , ,