Selülitlerden Kurtulmanın Doğal Yolları

Selülitlerden Nasıl Kurtulurum


Bayanların %80’inde görülen selülit, ne yazık ki birçok kadının korkulu rüyası. Yağ hücrelerinin büyümesinden meydana gelen selülit, büyüyen yağ hücreleri kan ve sıvı akışını yavaşlatıyor.
 Ek olarak kolojen dokularını sertleştiriyor.
Selülit, kalça, basen ve bacaklarda oluşan, portakal kabuğu görünümünde güzel duyu bir bozukluktur.
Hanımefendilerin yaşamını kabusa çeviren bu sıkıntıyı benim kaderim deyip kabullenmek doğru değil. Selülitten korunmak pek doğal olarak mümkün. Ne şekilde mi?
 
Selülitlerden Korunmak için :
* Doymuş yağ ve karbonhidrat alımını en aza indirin. Su açısından varlıklı, tuz açısından zayıf beslenin. Protein zengini gıdalar (balık, kabuklu deniz ürünleri, kümes hayvanı ve yumurta) ödemi önler.
* Tuz ve tuzlu gıdaları kısıtlayın. Günlük 0,5 gramdan daha çok tuz almayın, rejim tuzunu tercih edin. Yiyeceklerinizde tuz yerine baharat, limonla tatlandırmalısınız.
Alkol ve nikotinden kesinlikle uzak durmalısınız.
* Günde minimum iki litre su içmelisiniz. Sabah kahvaltıdan ilkin, gece yatarken iki bardak su için.
* Sıvı ihtiyacınız olan şeyi kahve, çay, kola şeklinde selülit icra eden içeceklerle karşılamak yerine, su ya da ayran için.
* Vitamin ve mineral alın. A ve E vitaminleri deriyi düzgünleştirir, magnezyum metabolizmayı harekete geçirir, fosfor ve silisyum dokuları kuvvetlendirir.
* Suni tatlandırıcılardan, renklendiricilerden ve gıda desteklerinden uzak durun.
* Kucak dolusu sebze ve meyve yiyin. Bilhassa koyu renkli olanlarını tüketin. Koyu kırmızı (karpuz, domates, elma ve kırmızı greyfurt-portakal, siyah üzüm), koyu yeşil (elma, ıspanak, brokoli, biber), koyu sarı (mango) sebze ve meyvelere öncelik verin. Meyveleri yemekten minimum iki saat sonrasında tüketin.

* Şekeri kati. Şekerlemelerden, tatlılardan uzak durun.
Vücudun fazla suyunu atması için beyaz ve kırmızı turp, maydanoz, kereviz, çilek ve pilav yiyin.
* Patates, pirinç, elma, havuç su tutucu gıdalardır. Bunlardan tüketmemeye çaba edin.
* Günlük gıdanın yüzde 75′ini sebze, meyve, baklagillerden, geri kalanını ise hayvansal gıdalardan olacak şekilde düzenleyin.
* Dil peyniri hariç öteki peynirleri suda bekleterek yiyin.
 
* Rezene, elma kabukları ve yeşil çayı karışmasını sağlayarak hazırladığınız bitki çayını günde minimum dört kere içemeye çalışın.
* Haftada iki kez balık tüketmeye çalışın. Şundan dolayı balıkta bulunan fosforun dokuları kuvvetlendirici tesiri vardır.
* Mümkünse her gün bir demet maydanoz, kereviz, lahana ve enginar yiyin.
* Kızartma yerine, haşlama ya da buğulamayı tercih edin.
* Masaj selülitlerin yok eden etkili bir yöntem. Evde kendi kendinize masaj yapabilirsiniz.
* Antiselülit kremleri ile selülitlerinizi azaltabilirsiniz. Masaj arkası sürülen bu kremler daha etkili. Şu sebeple, lenf ve kanın harekete geçmesini sağlıyor.
* Devamlı yüksek topuklu ayakkabı giymek, yanlış şekilde yürümek ya da kambur şekilde oturmak da selülit oluşmasına niçin olur. Toplardamarlar ve lenf damarlarında kanın geriye doğru akışını negatif yönde etkilerler.
* Fazla güneşte kalmak selüliti artırır. Fazlaca fazla güneşe maruz kalmamalı ve yüksek faktörlü güneş koruyucu kremler tercih edilmelidir.
* Egzersiz yapın. Bilhassa haftada minimum 3 kez 35 dakika sürecek aerobik aktivite yapın. Yürüyün, bisiklete binin, yüzün, dans edin.

Etiketler: , , , , , ,