Bin Derde Bin bir Deva İsveç Şurubunu Biliyor muydunuz?

Hani kimi zaman o şekilde bir ürün duyarsınız, iyi mi bir mucize olduğu anlatılıp durur. Siz de derhal tecrübe etmek istersiniz, aynı pozitif tesirleri görmeyi umarsınız ya... İşte bugün anlatacağımız İsveç şurubu da o şekilde bir ürün desek yanlış olmaz.

Neredeyse bir "mucize" olduğu dilden dile dolaşan bu gizemli şurubu kullanmaya karar vermeden ilkin, onu tüm yönleriyle tanıyın istedik. Yalnız İsveç şurubunun faydalarını bilmekle olmaz, herhangi bir yan tesiri var mıdır, zararları nedir, muhteviyatında neler vardır, tek tek öğrenmeli.
Tüm bu tarz şeyleri öğrendikten sonrasında kullanıp kullanmama sonucu sizin.


Buyursunlar...


Kimlerdensin, nerelerden geldin:

 İsveç şurubu nedir?


İsveç şurubunun zamanı oldukca eskilere dayanıyor aslen. Rivayete nazaran, 18. yüzyılda İsveç'te yaşayan ve 104 yaşlarında olmasına karşın oldukça sıhhatli olan Tabip Samst, bigün attan düşerek ölüyor ve ölümünün peşinden evinde bu şurubun formülü bulunuyor. Kendisi hayattayken dinç ve sıhhatli olduğu ve bir kaza sonucu öldüğü için de doktorun bu denli sıhhatli olması bu formüle bağlanıyor.
O günden beri de İsveç şurubunun ünü gitgide artıyor ve neredeyse tüm dünyaya yayılıyor. Dünyada "Swedish/Sweden bitter" adıyla malum bu şuruba, vatanımızda "İsveç şurubu" ya da "İsveç iksiri" olarak ulaşılabiliyor.
İçeriğinde birçok değişik bitkinin olduğu söylenen bu şurubun orijinal tarifinin içinde konyak ya da kanyak olarak anılan alkollü bir içkinin de bulunduğunu söylemeden geçmek olmaz.
Sadece şimdilerde aktarlarda içinde alkol bulunmayan ve sirkeyle hazırlanan hallerini ya da piyasada bitki çayı olarak sunulan hallerini de bulmak mümkün, bizlerden söylemesi.

Bu kadar meşhur olmasının sırrı belli:



İsveç şurubunun yararları




Evde iyi mi yapılır:


 İsveç şurubu tarifi


İsveç şurubu birçok bitkiden ve alkolden oluştuğundan evde yaparken itina göstermek ve miktarları doğru ayarlamak ehemmiyet taşıyor. Bunun için aktarlarda ya da organik ürünler satan mağazalarda bulabileceğiniz "İsveç şurubu karışımı"nı alıp üstünde yazan talimatlara tam olarak uyarak İsveç şurubunuzu hazırlayabilirsiniz.
Kurutulmuş bitkiler ve baharatlardan oluşan bu karışım, alacağınız marka ya da aktara bağlı olarak hafifçe taneli ve yapraklı bir yapıda olabileceği benzer biçimde toz halinde de olabilir, aklınızda bulunsun.
Aldığınız toz karışımı, üstünde yazan oranda konyakla (kanyak) aynı kavanozda buluşturduktan sonrasında, yapılış talimatlarında aksi bir şey yazmıyorsa minimum 14 gün süresince bu şekilde beklemeye alın. Bu süre içinde karışımı her gün minimum 1 kez çalkalamayı dikkatsizlik etmeyin. 14 günün sonunda şurubunuz hazır olmuş anlamına gelir. Isterseniz karışımı bu şekilde daha uzun süre bekletebilirsiniz.
Söylediğimiz şeklinde bu şurubu hazırlamak büyük bir dikkat, emek ve süre gerektirdiğinden, malzemeleri tek tek alıp yapmak yerine bu karışımları değerlendirmeniz işlerinizi kolaylaştıracaktır. En kolayı ise normal olarak direkt İsveç şurubunu satın almak. Bu şuruba da gene güvenilir aktarlardan ve organik ürünler satan mağaza ya da online alışveriş sitelerinden ulaşabilirsiniz.

Iyi mi kullanılacağına gelirsek:


 İsveç şurubu kullanımı


Şurubu hazırladıktan ya da direkt temin ettikten sonrasında iyi mi kullanacağınızı bilmeniz de mühim.
Eğer cildinizde oluşan bir yara, sivilce ya da yanık şeklinde harici bir durum için kullanacaksanız karışımı pamuğa damlatın ve uygulamak istediğiniz bölgeye pamuğu hafifçe hafifçe bastırıp çekerek uygulayın. Eğer cildiniz hassassa, şurubu direkt kullanmak yerine cildinize naturel bir zeytinyağı sürdükten sonrasında uygulayabilirsiniz.
Eğer şurubun etkilerinden daha süratli bir halde yararlanmak isterseniz temiz bir bez alın ve bezi İsveç şurubu ile güzelce ıslatın. Nemlenen bezi, uygulamak istediğiniz bölgenin üstüne yerleştirin ve tüm bölgeyi hava almayacak şekilde streç filmle güzelce sarın. Üzerini de tekrardan sargı beziyle kapatarak bu şekilde minimum 2 saat beklemeye alın. Eğer herhangi bir hastalık vermiyorsa bu şekilde uyuyabilir, bir sonraki sabah da çıkarabilirsiniz.
İsveç şurubunu ağız kanalıyla kullanacaksanız 1 tatlı kaşığı kadar şurubu 1 su bardağı ılık su ya da bitki çayıyla karışmasını sağlayarak tok karnına tüketebilirsiniz. Şurubun miktarını en fazla 2 yiyecek kaşığına kadar çıkarabilirsiniz.
Son olarak, şurubu asla tek başına içmeyin ve belirtilen miktarlardan daha çok tüketmeyin. Sütle asla fakat asla tüketmemeniz icap ettiğini hatta şurubu kullandığınız gün süt tüketmemeye itina göstermeniz icap ettiğini asla ihmal etmeyin, aman diyelim.

Peki ya herhangi bir yan tesiri var mıdır: 




İsveç şurubunun zararları


İsveç şurubunun orijinal halinin içinde alkol bulunduğunu tekrardan hatırlatarak başlamakta yarar var.
Hepimiz için kullanımı uygun olmayan bu şurup, vücut üstünde fazlaca büyük etkisinde bırakır oluşturduğundan kullanırken aşırıya kaçılmaması, asla tek başına içilmemesi büyük ehemmiyet taşıyor. Doğru miktarlarda kullanıldığında ise herhangi bir yan tesiri bulunmuyor.
İçeriği sebebiyle evlatların ve oldukça ciddi bir rahatsızlığı bulunanların kullanımı tavsiye edilmiyor.
Sadece söylediğimiz şeklinde piyasada içinde alkol bulunmayan ve bitki çayı olarak sunulan halleri de bulunuyor.
Sözün kısası, İsveç şurubu da dahil olmak suretiyle yararlı bulunduğunu duyduğunuz herhangi bir ürünü enine boyuna incelemeden, içeriğini, faydalarını ve oluşturabileceği zararları öğrenmeden asla kullanmayın. Bilhassa tedavi amaçlı kullanmayı düşünüyorsanız öncesinde ne olursa olsun fakat ne olursa olsun doktorunuza danışın ve onun önerilerinin dışına asla çıkmayın. Sağlığınızı tehlikeye atacak her türlü üründen ve davranıştan uzak durun, aman diyelim.

Etiketler: , , , , , , ,