Havuç Yağı Güzelliğinize Güzellik Katıyor


HAVUÇ YAĞI FAYDALARI İLE CİLT VE SAÇ BAKIMI

 
Havuç, yararları malum bir bitkidir. Havuç kadar havuç yağı da yararları oldukça olan bir yağdır. Hintliler ve yunanlılar tarafınca senelerdir yararları malum ve kullanılan bir yağdır. Havuç yağının cilde yararları ve saça yararları oldukça fazladır. Cildi rahatlatır, ferahlık verir. Bununla birlikte nemlendirici özelliği görür, nemlendirme sağlar. Saçlara da ek olarak yararları vardır. Saçların güçlenmesini sağlaması havuç yağı yararları arasındadır. Kepek oluşumunu engeller. Yazları havuç yağı eklenmiş güneş kremleri de birçok şahıs tarafınca tercih edilir. Havuç yağı karışımı olan güneş kremleri bronzlaşmaya da yardım eder.


HAVUÇ YAĞI FAYDALARI NELERDİR?

Kas ağrılarını hafifletmek için masaj yağı ve banyo yağı olarak kullanılır.
İdrar söktürücü özelliği vardır.
Gaz giderici özelliği yardımıyla bağırsakları rahatlatır. Bununla birlikte hazımsızlık ve şişkinlik için de yararlıdır.
Hanımefendilerin tane zamanlarında oluşan tane ağrılarını (menstürasyon ağrıları) hafifletir.
İştah açmaya yardım eder.
Karaciğer ve safra kesesini korur. Bilhassa hepatit ve kolit hastalıklarına iyi gelir.
Doğum sonrasında anne sütünü arttırıcı özelliği vardır.
Hıçkırık için yarar sağlar.
Enfeksiyonlara karşı koruma sağlar.
Ülser şeklinde mide hastalıklarına karşı iyi gelmesi de havuç yağının yararları arasındadır.
Beyin fonksiyonları ve sinirleri uyararak daha zinde hissetmeyi sağlar.
Havuç yağı, kan, doku, karaciğer ve böbrekler için detoks kabiliyetine haizdir. Bu organlardaki ürik asit ve toksinlerin atılmasına yardım eder.
Artrit ve romatizma şeklinde kemik ağrılarına iyi gelir.
Strese karşı iyi gelmiş olarak rahatlama sağlar.
İçeriğindeki A vitamini sebebiyle diş ve diş etlerine de yarar sağlar.
Gut rahatsızlığına da iyi gelir.
Grip, nezle, bronşit, öksürük, boğaz ağrısı, kabakulak ve kızamık şeklinde hastalıklara karşı koruma sağlar.
Böbrekleri temizleyici özelliği vardır.
Düzensiz olan tane dönemlerini düzene sokmaya yardım eder.
Bağırsaklardaki solucanların düşürülmesine yarar sağlar.
İçeriğindeki beta karoten yardımıyla gözlere yarar sağlar, gece körlüğüne de iyi gelir.
Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği vardır.

HAVUÇ YAĞININ KANSERE KARŞI ETKİSİ!

Kanser çağımızın korkulu hastalıklarından biridir. Kansere karşı koruma elde eden bitkiler, şifalı yağlar hepimiz tarafınca araştırılarak kullanılmaya çalışılır. Kansere karşı koruma sağlaması da havuç yağı yararları arasındadır. Bilhassa mide, ağız, boğaz, prostat ve böbreklerde oluşacak kanser türlerine karşı koruma sağlar. Bununla beraber anti kanser ve antioksidan özelliği vardır.

HAVUÇ YAĞININ CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

Havuç yağı cilde nemlendiren, sakınan bir yağdır. Cildi besleyici özelliği vardır. Yaşlanmaktan, cildinde kırışıklık oluşmasından korkan kişiler de bu şifalı yağı kullanabilir. Genç görünmeye yardım etmesi, kırışıklıkları önlemesi de havuç yağının cilde yararları arasındadır. Cilde yarar sağlaması için havuç yağı içeren losyonlar kullanılabilir. Bununla beraber havuç yağı, süt ve bal ile karıştırılarak da kullanılırsa cilde yarar sağlar. Hem de sedef hastalığı, dermatit, deri döküntüleri ve egzama benzer biçimde cilt hastalıklarına da iyi gelir. Ciltte yaşlılık sebebiyle oluşan lekelere de yarar sağlar. Kuru ciltlere de iyi gelir. Havuç yağı içeren güneş losyonları yada güneş kremleri kullanılırsa bununla birlikte güneşin zararı olan ışınlarına karşı koruma sağlar ve cilde bronzluk verir.


Havuç yağının cilde faydalarını görmek için; pamuğa bir miktar havuç yağı dökün. Cildinize akşam yatmadan ilkin masaj yaparak bu yağı yedirin. Sabah yüzünüzü sudan geçirin. Bu yağ ile genç görünmeye devam edeceksiniz, kırışıklık oluşumunuz engellenecektir.

HAVUÇ YAĞININ SAÇA FAYDALARI NELERDİR?

Hanımefendiler saçlarının acele uzamasını ister. Bilhassa kestirdikten sonrasında sıhhatli uzayan saçlar birçok kadının hayalidir. Saç uzamasını sağlaması havuç yağının yararları arasındadır. Saç uzamasını hızlandırır. Havuç yağının tertipli kullanımı saçları kuvvetlendirir ve saçlara parlaklık verir. Bununla beraber saçlara yumuşaklık sağlar. Saç köklerini sağlamlaştırır, bunun sonucunda saç dökülmesini önler. Saçlarımıza her ne kadar evimizde iyi baksak da dışarı çıktığımızda birçok faktörün etkisiyle saçlarımız negatif etkilenebilir. Güneş ışığı, hava kirliliği benzer biçimde birçok unsur saçları fena etkisinde bırakır ve güçsüzleştirir. Bu şifalı yağ saçları dışarıdaki negatif etkilere karşı da korur.

Saçlara karşı havuç yağı formülü şu şekilde uygulanabilir: Yarım fincan kadar havuç yağı yavaş yavaş alınarak saç derisine masaj yapılarak sürülür. 30 dakika kadar bu şekilde bekleyin. Ondan sonra saçlarınızı suyla akıtarak şampuan ve saç nemlendiricisi uygulayarak yıkayabilirsiniz.

HAVUÇ YAĞININ ZARARLARI NELERDİR? KİMLER KULLANMAMALIDIR?

Hamile hanımefendiler, hamilelik esnasında havuç yağı kullanmamalıdır. Hamilelik esnasında kullanılırsa kanamaya niçin olabilir. Sara doğrusu epilepsi rahatsızlığı bulunan kişiler havuç yağı kullanmamalıdır.

Etiketler: , , , , , , , ,