Her Alanda Faydası Bulunan Madde: Karbonatın Faydaları

Teknoloji ne kadar fazlaca ilerlese de daha bazı işlerimizi çözmek için eski usul yöntemlere başvururuz. Karbonat kullanılması da bu yöntemlerin içinde mühim bir yere haizdir. Çoğu zaman eski zamanlarda birçok alanda kullanılmasının yanında günümüzde de yararları bilinmekte ve hala kullanılmaktadır. Aslına bakarsak onun yerine birçok alternatif ürün kullanılabilir. Fakat gene de o, hala birçok şahıs tarafınca gerek ev temizliği gerek vücut temizliği gerekse kek, hamur harcı yapımında kullanılır.

Doğal bu kadar kıymetli bir materyal olması sebebiyle aslına bakarsak bir açıdan tercih edilmesi de doğaldır. Hala iş görüyor, hala istenilen temizliğe yardım ediyor. Üstelik ulaşmak gayet kolay, birçok yerde satılıyor ve oldukça da ucuz. Hal bu şekilde olunca seneler da geçse karbonat birçok alanda tercih edileceğe benziyor.

KARBONAT NEDİR?


Çoğu zaman adını dedelerimizden, ninelerimizden duyduğumuz bu madde, aslen birçok alanda etken olarak kullanılmaktadır. Aslolan adı sodyum bikarbonattır. Magnezyum karbonat, amonyum karbonat şeklinde türleri de bulunmaktadır. Kullanılacak alana gore tercih edilir. Aslen kimyada CO3 iyonunu oluşturan bileşik de diyebiliriz. Kısaca kimyasal bir maddedir. Bu yüzden aşırı oranda kullanımı yarar yerine zarar da verebilir. Fakat uygun miktarlarda kullanılırsa oldukça işe yarar, faydalıdır.

Karbonatın Faydaları? Karbonat Dişleri Beyazlatır Mı?


Hem de bu kimyasal madde kabartma tozu ile de sık sık karıştırılır. Aslen benzer işi yapsalar da, karbonat daha asidik bir maddedir, kabartma tozu ise asit ile bazı dengeler. Şu demek oluyor ki bazı durumlarda hamur harcı kabartmak için dengeyi sağlamak amacıyla mecburen kabartma tozu kullanılmalıdır.

Karbonatın Faydaları


Bu kimyasal madde, mutfaktan, banyoya, diş temizliğinden, vücut temizliğine kadar birçok alanda kullanılabilir ve kendini izah edebilir. İşte Karbonatın Faydaları;
Karbonat Ülser Ağrısına İyi Gelir: Uzmanların bir kısmı karbonatın ülser ağrısını hafiflettiğini söylemişlerdir. Karbonatın mide asidini nötralize etmiş olduğu için ülser ağrısının sertliğini azalttığı söylenmektedir. Bir büyük bardak suya 1-2 tatlı kaşığı karbonat ilave ederek içmek bir nebze olsun ülser ağrılarından kurtulmaya destek verir.
Güneş Yanığına Çözüm: Bilhassa yazları güneş yanığından meydana gelen sorunları ne olursa olsun çoğumuz yaşamışızdır. Güneş yanığının tedavisinde karbonatın oldukça tesiri vardır. Bunun için duş alacağınız suya bir fincan kabartma tozu ilave ederek banyo yapmanız problemi azaltır. Bunun yanında bir miktar suya kabartma tozu katarak karışımı direkt güneş yanığı olan bölgeye uygulayabilirsiniz. Bu şekilde güneş yanığından meydana gelen sorunları çözmeniz mümkündür.

Performansı Arttırır:  Kabartma tozunun performansı arttırıcı özelliği vardır ve vücuda enerji depolamaktadır.  Bilhassa uzun mesafeli koşucuların enerji hatta doping sağlamış olduğu bazı uygulamaları vardır. Bu uygulamalar yardımıyla yarışlardaki performanslarını arttırmayı başarmaktadırlar. Bu yüzden kabartma tozunu kapsül şeklinde alma özelliği de daha sonraları ortaya çıkarılmıştır. Biz ise karbonatın kapsül olarak değil natürel olarak yemeklerde kullanılarak tüketilmesini tavsiye ediyoruz. Yazının başlangıcında belirttiğimiz şeklinde, etkili bir kimyasal madde olduğundan kullanımına dikkat edilmesi gerekir.

Diş ve Diş Etine Yararları: Diş ve diş etleri için inanılmaz yararları vardır. Daha çok etkili olması için kabartma tozuna bir parça deniz tuzu ilave edin ve bu karışımı 20-30 dakika süresince karıştırın. Karışımı fazla yaparak sonrasında kullanmak için bir kap ile muhafaza edebilirsiniz. Hazırladığınız bu karışımı parmağınızın ucunu ıslatarak dişlerinize ve diş etlerinize uygulayabilirsiniz. Yalnız diş etlerinizin, dişlerinizin dış kısmına değil bununla birlikte alt ve üst dişe ve diş etlerinizin iç ve dış kısmına uygulayabilirsiniz. Bu uygulama hem de dişlerinizin temizlenmesine ve parlamasına da destek olacaktır. Fakat daha çok parlaklık elde etmek için fazla uygulama ve kullanımdan kaçınmalısınız.
Bu uygulamayı yaptıktan 15-20 dakika sonrasında ağzınızı çalkalayarak temizleyebilirsiniz. Bu uygulama bir tek diş ve diş etlerinizi güçlendirmekle kalmaz bununla beraber ağzınızda bulunan zararı olan bakterileri de yok eder. Bakterileri yok etmede inanılmaz yararlı sonuçlar alabilirsiniz.
Böcek Isırıklarına İyi Gelir: Böcek ısırmaları yazları sık sık karşılaşılan bir vakadır. Bilhassa çocuklar oldukça fazla bu tür sorunlarla karşı karşıya kalmaktadırlar. Karbonat ve su ile meydana getirilen bir karışım ile böcek ısırmaları sonucu ciltte meydana gelen yaralara sürülür. Bunun yanında böceğin ısırdığı yere toz halinde de uygulayabilirsiniz.  Karbonat ek olarak ciltte meydana gelen bazı kaşıntılara da şifa olmaktadır. Kaşıntılı bölgelere toz yada su ile karıştırılarak uygulandığında problemi ortadan kaldırabilir.

Karbonat Dişleri Beyazlatır: Karbonatın dişleri beyazlatıcı özelliği olduğu genel anlamda malum bir şeydir. Sıhhatli ve beyaz dişlerin sahibi olmak istiyorsanız tertipli olarak karbonat kullanabilirsiniz. Bunun için 1-2 tane çileği ezerek karbonata katabilir ve dişlerinizin üstüne uygulayabilirsiniz. Bu karışımı dişlerin üstüne yaydıktan sonrasında 5-7 dakika beklemelisiniz. 7 dakika sonrasında karışımı çıkarmadan dişlerinizi bu karışımla fırçalayın. Bu uygulama dişlerinizin sağlığına ve beyazlığına yarar sağlar fakat kesinlikle aşırı kullanımdan kaçının. Karışımı aşırı şekilde kullanmanız diş minelerinize zarar verebilir. Bu yüzden haftada bir yada iki haftada bir kez uygulamaya çalışmalısınız.

Karbonatın Faydaları? Karbonat Dişleri Beyazlatır Mı?



Ayak Bakımı ve Temizliği İçin Karbonat: Karbonatın ayak sağlığına olan yararları oldukça azca bilinir. Ayaklarda meydana gelen bitkinlik, mantar ve buna benzer enfeksiyon problemlerine karşı etkilidir. Ek olarak ayaklarda ve ayak parmakları içinde bulunan bakterileri söker atar. Ayak sağlığını korumanıza destek sağlar.

Yüz Cildine Faydalıdır: Bir miktar karbonat suya karıştırılır ve yüze uygulanır. Bu uygulama exfoliator diye adlandırılan ölü hücrelerin yeniden etken hale gelmesine destek sağlar. Yada ölü hücrelerden meydana gelen sorunların ortadan kalkmasını sağlar. Böylece yüz hatlarında meydana gelen sorunları natürel yöntemlerle ortadan kaldırabilirsiniz. Organik ve ucuz yöntemlerle sıhhatli bir cilt sahibi olmanız karbonatla mümkün olur.
Karbonat İle Detoks Banyosu: Karbonatı suya karışmasını sağlayarak banyo yapabilirsiniz. Küvete bir miktar karbonat atıp, elma ile karıştırdığınızda yorgunluğunuzu giderir, sakinleştirici özelliği vardır. Vücut temizliğine de inanılmaz katkı sağlar.



Saç Bakımı İçin Karbonat: Bayanlar ve uzun saçları seven erkekler için en mühim mesele saç bakımıdır. Bu yüzden bazılarımız uzun saçı sevmemize karşın uzatmayız. Bakımı pahalı ve zahmetli olduğundan uzak dururuz. Fakat karbonatın yardımıyla bu problemi kökünden halledebilirsiniz. Saç sağlığınız için saç diplerine makul oranda karbonat serpiştirebilirsiniz. Bu uygulama yardımıyla hem saçlarınızın güzel bir görünüm yakalamasını sağlarsınız hem de temizliğine katkıda bulunursunuz. Karbonat ile saç bakımı hem natürel hem ucuz hem de güvenli bir yöntemdir.

Karbonat Sivilce Tedavisi: Karbonatın sivilce tedavisi için kullanıldığı malum bir gerçektir. Bilhassa buluğluk yaşlarında olan genç hanım ve adamların sık sık rastlamış olduğu sorunlardan olan sivilce tedavisi için kullanılabilir. Sivilce ve akne sorunları ile savaşım ederken pahalı kimyasal maddeler yerine ucuz ve natürel olan karbonat ve bal karışımını kullanabilirsiniz. Bunun için karbonatı bala karıştırın ve yüzünüze uygulayın. 15 dakika beklettikten sonrasında yüzünüzü sudan geçirin. Periyodik olarak bu uygulamaya devam edin. Belirli bir süre sonrasında probleminin ortadan kalktığını görmüş olacaksınız.

Tırnak Sağlığı İçin Karbonat: Bilhassa sigara kullanan kişilerde ve oje kullanan bayanlarda tırnak temizliği birazcık problem oluşturmaktadır. Sigaradan dolayı meydana gelen sarılıklar ek olarak özgüveni etkilemektedir. Karbonat, oje ve sigaradan dolayı oluşan sarılıklara karşı oldukça etkili ve organik bir temizleyici maddedir. Oksijenle karıştırılıp uygulandığında daha sıhhatli sonuçlar almanız mümkündür.
Tırnak temizliği ve bakımı yanında pedikür ve yüz parlatmak için de karbonat yaygın olarak kullanılan maddeler arasındadır.

Karbonat Rejimi: Son zamanlarda, bilhassa ilkbaharın gelmesiyle beraber kilolarından kurtulmak isteyen kişilerin suya karışmasını sağlayarak içtiği bir kullanım şeklidir karbonat rejimi. Karbonat rejiminin popülaritesi günden güne artıyor fakat biz bu diyetin bazı ciddi hastalıklara yol açma riskinden dolayı tavsiye etmiyoruz.
Bilhassa bu mevzuyla ilgili taradığımız onlarca yabancı kaynakların asla birinde bu diyetin sıhhatli olduğuna yada işe yaradığına dair bir kanıt bulamadık. Halk içinde yaygın olmasına karşın, faydası ispatlanmadığı için önermiyoruz. Aksine kalp ve mide problemlerine sebep olduğu meydana getirilen bilimsel araştırmalarla ortaya konulmuş.

Karbonatın Faydaları? Karbonat Dişleri Beyazlatır Mı?

Bazı uzmanlar, karbonatın su ile tüketilmesinin soğuk algınlığı benzer biçimde hastalıklarla mücadelede yararlı bulunduğunu söylemektedirler.

İşte bu şekilde karbonatın birçok faydası vardır. Hatta yararları saymakla bitmez. Fazlaca eski zamanlarda bilhassa bayanlar ev işlerinde, ev temizliğinde bu maddeyi çokça tercih ederlermiş.


Kişisel temizlikte yada mutfakta kullanılması da oldukça dikkat çekici bir özelliğidir. Kullanım alanının fazla olması sebebiyle nerede ise her evde bulunan bir maddedir.

Etiketler: , , , , , , ,