Kanser, Diyabet ve Tansiyonla Savaşan Mucizevi Kırmızı Pancar

PANCAR SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

  
Pancar bordo renkli, turpu çağrıştıran görünümü olan bir sebzedir. Bağışıklık sistemini güçlendiren pancar, kalp ile dost bir sebze olduğu benzer şekilde pancar suyu da kan basıncını dengeler, kan dolaşımına yarar sağlar. Bununla beraber pancar suyutansiyonu düzenler, içeriğindeki vitamin ve antioksidanlar yardımıyla hastalıklara karşı koruma sağlar.

Normalde bir tane pancar averaj 58 kalori ve 13 gram karbonhidrat ihtiva eder, fakat işlenmiş şekilde hazırlanan bir bardak pancar suyu averaj 100 kalori ve 25 gram karbonhidrat ihtiva eder.


PANCAR SUYU FAYDALARI HASTALIKLARA İYİ GELİYOR!

PANCAR SUYUNUN CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

Pancar suyu cilt için de yararlı olan bir içecektir. Tertipli içildiğinde cilde iyi gelir, yorgunluğu engeller. Ciltteki akne ve sivilcelerin azalmasına yardım eder. Akne ve sivilcelerin yanı sıra ciltteki lekelere karşı da etkilidir. Yaşlanmak istemeyen kişiler de pancar suyu tüketmelidir. Yaşlılık emarelerini azaltır. Ciltteki ince çizgilerin oluşumunu engeller. Cildinizin kurumasından yakınma ediyorsanız siz de kesinlikle bu şifalı içeceği tüketmelisiniz. Kuru ciltleri nemlendirici özelliği vardır. Cildi pürüzsüz ve esnek bir hale getirir. Ölü hücreleri yok eder.

Saçların dökülmesi potasyum eksikliği ile ilgili olabilir. Vücuttaki potasyum eksikliği saç dökülmesini tetikler. Pancar suyu, iyi bir potasyum deposu olduğundan saç dökülmesini önler. Ek olarak saçların acil uzamasına da yardım eder.

Pancar Suyu

PANCAR SUYU İÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER!

Pancar suyu oldukca güçlü bir içecektir, bu yüzden ansızın oldukça çok oranda içilmemelidir. Azca içmeye başlayarak süre içinde içme miktarı arttırılmalıdır. Ek olarak aşırı pancar suyu tüketimi idrarınızın rengini kırmızıya döndürebilir. Herhangi bir rahatsızlığınız var ise doktorunuza danışmadan tüketmemelisiniz.
 

Etiketler: , , , ,