Kekik Çayı Mucizesi İle Sizde Tanışın


KEKİK ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

  
Kekik dünya üstünde birçok ülkede yetiştirilmekte ve oldukça değişik şekillerde kullanılmaktadır. Kekik çayı kullanım şekillerinin başlangıcında gelse de, kurutulmuş haliyle baharat olarak, kekik yağı olarak birçok kullanım alanı da mevcuttur. Kekik çayının yararları içinde boğaz ağrısı ve öksürüğe iyi gelmesi, bayanların tane döngüsünü düzenlemesi sayılabilir. Ek olarak kekik çayı bağışıklık sistemini koruması, kolesterolü düşürmesi ve mideye iyi gelmesi şeklinde sebeplerle de tercih edilir.

KEKİK ÇAYI FAYDALARI NELERDİR?
BOĞAZ AĞRISI VE ÖKSÜRÜĞE KARŞI KEKİK ÇAYI!

Kış aylarında birçok kişide soğuk algınlığı, grip, nezle ve öksürük şeklinde kış hastalıkları görülür. Öksürük ve boğaz ağrısı bir arada olan ve kış aylarında sık sık tekrarlayan rahatsızlıklardır. Havaların soğumasıyla grip, nezle ve soğuk algınlığına yakalanma oranı artar. Bu tip kış hastalıklarına bilhassa boğaz ağrısı ve öksürüğe fayda sağlaması kekik çayının yararları arasındadır. Soğuk algınlığı şeklinde kış hastalıklarının yanı sıra balgam söktürücü özelliği de vardır.

KEKİK ÇAYI HAZIMSIZLIĞA İYİ GELİR!

Sindirim sistemini rahatlaması da kekik çayının yararlarından biridir. Hazımsızlığa iyi gelir. Şişkinliği önler. Bağırsak gazlarına ve bağırsaklardaki solucanlara karşı da yarar sağlar. Bununla beraber bağırsaklarda oluşan kramplara ve ağrılara da yararlı bir çaydır.

ADET DÜZENSİZLİĞİNE İYİ GELMESİ

KEKİK ÇAYININ FAYDALARI ARASINDADIR!

Hanımefendiler tane düzensizliği sebebiyle birçok bitki çayı kullanarak tane dönemlerini düzene sokmak ister. Kekik çayı hanımefendilerin tane döngüsünü şu demek oluyor ki menstrüasyon döngüsünü düzenler. Tane dönemindeki kramplara ve ağrılara da iyi gelir. Günde 2 bardak kekik çayı tüketerek tane periyodunu düzenlemek mümkündür.

KEKİK ÇAYI ZAYIFLATIR MI?

Mide hastalıklarına iyi gelmiş olarak mideye yarar sağlaması açısından kekik çayı zayıflatır da denilebilir. Zayıflama tesiri için bir bardak su kaynatılır. Ocaktan alınarak içine bir çay kaşığı kurutulmuş kekik ilave edilir. 2 dakika kadar kekik çayı demlendirilir ve süzülerek içilir. Afiyetle yiyin. Aşırı demlendirilirse tadı acılaşabilir.

KEKİK ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

Ilk olarak 2 bardak su kaynatın. Kaynadıktan sonrasında suyu ocaktan alın. Suyun içine 1 yiyecek kaşığı kurutulmuş kekik ilave edin. 15 dakika kekik çayının demlenmesi için bekledikten sonrasında çayı eleyerek içebilirsiniz. Afiyetle yiyin.

KEKİK ÇAYININ YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Kekik çayının malum kati bir yan tesiri yoktur. Gene de her şeyin fazlasının zarar olduğu unutulmamalıdır. Bilhassa hamile ve emziren bayanlar bu zamanda birçok bitkiye karşı duyarlı ve duyarlı olabilir. Bu yüzden hamilelik ve emzirme dönemlerinde kekik çayı içmeden ilkin ne olursa olsun doktorunuza danışmalısınız.

KEKİĞİN BESİN DEĞERİ

28 gram taze kekiğin ihtiva ettiği gıda değerlerinden bazıları aşağıdaki gibidir:

Etiketler: , , , , , , , , , , , , , ,