Kısa Sürede Göğüs Büyüten Şerbetçi Otu

Maya otu,  Ömer otu,  aşişet-ül-dinar şeklinde isimlerle malum şerbetçi otu Kendirgiller ailesine mensup, şifalı bir bitkidir. Halk içinde çoğu zaman göğüs büyütme özelliği ile bilinir. Oldukça senelik, otsu bir bitki olan şerbetçi otu ideal dozda kullanıldığında görkemli faydalar sağlarken, aşırısı ciddi zararlar doğurabilir.



Halk içinde Ömer otu, haşişet-ül-dinar, maya otu benzer biçimde birçok isimle anılan şerbetçi otu, Kendirgiller (Cannabaceae) familyasından fazlaca senelik bir bitkidir. Yeşille beyaz içinde renge haiz olan şerbetçi otu, ince bir beden yapısına haizdir. Adam çiçekleri bir arada salkım şeklinde görünürken dişi çiçekleri ise kozalak şeklini almaktadırlar. Türkiye’nin derhal her ilinde yetiştirilebilen şerbetçi otu, bira endüstrisi için eğer olmazsa olmazdır. Bu yüzden ekonomik kıymeti yüksek bir bitkidir. Bunun yanında en sık kullanılma sebebi ise hanımlarda göğüs büyütmeye destek olmasıdır.



Sinir ve stres sahibi kişiler için yatıştırıcı özelliğe haiz olan şerbetçi otu bununla beraber idrar yolu enfeksiyonlarına da yarar sağlamaktadır. Boşaltım ve sindirim sistemiyle birlikte sinir sistemi de şerbetçi otu tüketildiğinde daha rahat iş yapmaktadır. Uzun soluklu kullanımlarda ya da aşırı tüketimlerde yan etkilere haiz olan şerbetçi otu, bilen kişiler tarafınca kullanılmalıdır. Araştırıp alerjiniz olup olmadığını muhakkak öğrenmelisiniz aksi halde kızarıklık, baş dönmesi ve kusma benzer biçimde problemler ortaya çıkabilir.
Bilim dünyasında Humulus lupulus ismiyle anılan şerbetçi otu bununla birlikte haşişet-ül-dinar olarak da bilinmektedir. 7,5 metreye kadar uzayabilen şerbetçi otu, tırmanıcı ve otsu bir yapıya haizdir. Kırmızı ve yeşil renkli beden kısmının yanı sıra kozalak şeklini çağrıştıran çiçek kısımları bulunmaktadır. Bitki, yaz ayı süresince ölü olarak yatmaktadır. Sonrasında eylül ve ekim aylarında kozalak kısımları toplanır. Bir süre serili kalan kozalakların kuruması beklenir. Kuruma işlemi sona erdikten sonrasında istenildiği şeklinde kullanıma hazırdır. Yapraklarıyla asma bitkisini çağrıştıran şerbetçi otu, asma yaprağı şeklinde büyümeye ve dolanmaya müsaittir. Bundan dolayı kolay üreyip dallanıp budaklandığı görülür.

Şerbetçi Otu Nerelerde Yetiştirilir?

Anavatanı Doğu Akdeniz ülkeleri olan şerbetçi otu, Türkiye’de de kolaylıkla yetiştirilebilmektedir. Uygun iklim koşulları göz önünde bulundurulduğunda şerbetçi otunun kendi kendine yetiştiği de gözlemlenmiştir. Bilhassa bira endüstrisinin eğer olmazsa olmazı olan şerbetçi otu yalnızca bundan dolayı dahi Avrupa’da bol miktarda yetiştirilmektedir. Türkiye’de de aynı amaçla Bilecik ve Bursa illeri civarında üretilmektedir. Anadolu’nun Şimal bölgelerinde doğada kendiliğinden ortaya çıkan şerbetçi otu da azca değildir.


Şerbetçi Otu Nasıl Kullanılır?

Şerbetçi otunun birkaç değişik kullanım seçeneği bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi demleme olarak çayının tüketilmesidir. Fakat daha fazlaca yaygın olan kullanım şekli, bayanların göğüs büyütmek amaçlı hazırladıkları kremlerdir. Şerbetçi otunun öteki bir kullanım şekli ise bira yapımıdır. Şerbetçi otunun değişik kullanım şekillerini, detaylı bir halde aşağıda açıkladık.


Şerbetçi Otu Çay Olarak Nasıl Kullanılır?



Gerek toz haline getirilmiş gerekse tomurcuk şeklinde kurutulmuş olan şerbetçi otunu bir bardak suyun içine karıştırın. Suyun daha ilkin kaynatılması daha etkili olacaktır. Kaynayan suyun içine atılan otun 15 dakika süresince demlenmesi beklenir. Demleme esnasında ağız kısmını kapatmanız önemlidir. Sonrasında çayı süzüp tüketebilirsiniz. Demleyip hazırladığınız çayı gün ortasında yalnıza bir bardak içmeye itina göstermelisiniz. Aksi halde yan tesirleri ortaya çıkacaktır.

Şerbetçi Otu Krem Olarak Nasıl Kullanılır?

Şerbetçi otunu istediğiniz kadar alıp sıcak suda haşlayın. Sonrasında robot ya da mikser yardımıyla ezerek püre haline getirin. Hazırladığınız püreye arzu ettiğiniz herhangi bir vücut kremini ilave edebilirsiniz fakat kremin yağsız olmasına itina göstermelisiniz. Hazırladığınız karışımı bir gün süresince dinlendirin. Ondan sonra göğüs bölgesine eşit olacak şekilde sürün. Krem olarak hazırlanacak şerbetçi otu karışımlarından bir diğeri de çörek otu yağı ile yapılmaktadır. Bir tutam şerbetçi otu içine soğuk pres çörek otu yağından bir tatlı kaşığı karıştırın. İki karışımı 1,5 hafta kadar dinlendirin. Dinlenme işlemi sona erdiğinde tülbent yardımıyla süzgeçten geçirin. Süzülen kremin içine iki damla tarçın yağı ilave edin. Her gün yalnızca bir kez kullanabilirsiniz.

Şerbetçi Otunun Yararları Nedir?

Şerbetçi Otu ile Göğüs Büyütme

Şerbetçi otu bilhassa göğüs büyütmek isteyen hanımefendiler tarafınca çoğunlukla kullanılmaktadır. Göğüsler üstüne krem olarak hazırlanıp kullanılan bitki, tesirini kısa sürede hissettirmektedir. Bununla birlikte çayını tüketmeniz durumunda iştah açıcı özelliğe haiz bulunduğunu bilmelisiniz. İdrar söktürme özelliği olan şerbetçi otu, enfeksiyon ve kan temizleme mevzusunda oldukça etkili bir bitkidir. Bunlarla birlikte sinir sistemini yatıştırmak ve vücuda enerji vermek için de şerbetçi otu kullanılmaktadır. Romatizma ağrılarına şifa olan şerbetçi otu, vücudun her noktasına iyi gelmektedir. Tertipli kullanıldığında tane sancılarına ve düzensizliklerine de çözüm olduğu bilinmektedir.


Şerbetçi Otunun Yan Tesirleri Nedir?



Şerbetçi otunun hormonal denge üstünde oldukça tesiri bulunmaktadır. Bu yüzden tüketimde aşırıya kaçılmaması gerekmektedir. Aşırı tüylenmenin yanı sıra vücutta cinsel isteksizliğe de niçin olduğu bilinmektedir. Bununla birlikte mide bulantısı ve baş dönmesi benzer biçimde yan tesirleri de bulunan bitkinin hamilelik sürecinde kullanılması yasaktır. Şerbetçi otu binlerce hanım tarafınca kullanılan bitkilerden biridir. Tertipli ve azca oranda kullanıldığında herhangi bir mesele olmasa da bazı negatif tesirleri meydana getirmiş olduğu bilinmelidir.
Her şeyden ilkin göğüs bölgesine oldukça fazla sürüldüğünde meme kanseri ihtimalini doğurduğu görülmektedir. Bununla birlikte göğüste kist ve yağ bezesi problemi da oluşturan bitki, her karışıma uygun değildir. Aklınıza gelen, şifalı bulunduğunu düşündüğünüz her bitkiyi şerbetçi otu ile karıştırmamalısınız. Aksi halde negatif ve geri dönüşü olmayan neticelerle karşılaşabilirsiniz. Bununla birlikte birkaç türü olan şerbetçi otunun doğru olanını bulduğunuzda güvenilir olmadan asla kullanmamalısınız.

Etiketler: , , , , , , , ,