Kulak İltihabı için İbrahim Saraçoğlu Kürü

Kulak iltihabı çoğu zaman çocuklarda görülen bir tür sıhhat problemi olduğundan bu tür durumlarda bir doktora danışılması daha doğru olur. Kulak iltihabı orta kulak kısmına hücum eden bakteri ya da virüsler sebebi ile ortay çıkar. Kulak zarının derhal arkasında yer edinen orta kulak hava dolu ufak bir cepten oluşur. Orta kulağı boğaz kısmına bağlayan östaki borusu kulağa giren ve çıkan havanın kulakta tazyik oluşturmasına da engel olur. Alerji, viral enfeksiyon ya da soğuk algınlığı benzer biçimde durumlarda mikroplar orta kulakta birikerek kulak iltihabına neden olur. İltihabın kulak zarına baskı yapması ile beraber zar esnekliğini kaybeder ve şiddetli kulak ağrısı, kulak iltihabı, ateş, bulantı ve kulak tıkanıklığı benzer biçimde problemler ortaya çıkar.

Kulak İltihabı

Kulak İltihabına Ne İyi Gelir?

1. Sarımsak

Kulak İltihabı için İbrahim Saraçoğlu Kürü


Antiviral, antibakteryel ve irin önleyici özelliklere haiz olan sarımsak hem de eczanelerde yer edinen antibiyotiklerin dahi içine katılır. Sarımsak organik bir ağrı kesici olduğundan hem de iyileştirici özelliklere de haizdir.
2 diş sarımsak ile iki çay kaşığı hardal yağını karıştırıp ısıttıktan sonrasında yağı bir dakika bekleyip, peşinden yağı soğutun. Bir diş sarımsağı karışımın içinden alarak yağı kulağınıza damlatmak için sıkın. Kulak iltihabı geçene kadar sarımsak yağını üç ya da dört kez kullanmanız mümkündür. İsterseniz zeytinyağını da kullanabilirsiniz.

2. Fesleğen

Kulak İltihabı için İbrahim Saraçoğlu Kürü

Kulak iltihabı söz mevzusu olduğu süre fesleğen akla gelen ilk bitkilerden biri olur. Fakat fesleğeni değişik bir halde kullanmanız gerekir. Fesleğen doğru bir halde kullanıldığı süre ağrı önleyici ve şişlik azaltıcı bir etkiye haizdir.
Bunun için 4 – 5 tane Hint fesleğen yaprağını suyunu çıkarana kadar esmeli ve arkasından bu suyu hasta kulağın haricinde kalan yerlerine sürmelisiniz. Fakat bu sıvının kulağın içine kaçmamasına dikkat edin.
Bununla beraber isterseniz Hint fesleğen yağı ile Hindistan cevizi yağını karıştırabilir ve gene aynı şekilde kulağın çevresine sürebilirsiniz. Günde iki kere uygulayabileceğiniz bu tedavi kulak iltihabına iyi gelecektir.

3. Zeytinyağı

Kulak İltihabı için İbrahim Saraçoğlu Kürü

Kulak iltihabının sebeplerinden birisi de mantar ve bakterilerden oluşan kulak kirinin östaki borusunu tıkaması olarak bilinir. Bu sebeple bu tıkanıklığı açmak için zeytin yağını kullanmanız mümkündür.
Bunun için bir miktar zeytin yağını hafifçe ısıttıktan sonrasında kulağınıza birkaç damla kadar damlatmalı ve kulak kirinizin yumuşamasını sağlamalısınız. Arkasından kulağınızı bir pamuk yardımıyla fazla ittirmeden temizleyebilirsiniz.

4. Soğan

Kulak İltihabı için İbrahim Saraçoğlu Kürü


Nerede ise her sıcak yemekte yer edinen soğan bununla birlikte iyileştirici özelliklere haiz olduğundan kulak iltihabı söz mevzusu olduğu süre tercih edilir.
Minik bir soğanı doğrayıp 10 dakika süresince fırında bırakın. Arkasından ısısının düşmesini bekleyin ve suyunu çıkartın. Sonrasında kulağınızın içine 2 – 3 damla kadar dökmeli ve başınızı yan yatırmalısınız. Birazcık bekledikten sonrasında başınızı ters yöne eğerek bu suyun kulağınızdan çıkmasını sağlayabilirsiniz.

5. Çay Ağacı Yağı

Kulak İltihabı için İbrahim Saraçoğlu Kürü


Kulak ağrısı için anında çözüm sunan çay ağacı yağı oldukça kuvvetli bir yağ olduğundan kullanılmadan ilkin mutlak surette inceltilmesi gerekir.
3 damla çay ağacı yağı ile 2 yiyecek kaşığı kadar zeytinyağını 1 çay kaşığı kadar elma sirkesi ile karıştırdıktan sonrasında bu karışımı kısa bir süreliğine ısıtmanız gerekiyor. Sonrasında başınızın altına havlu koymalı ve yan yatmalısınız. Ağrıyan kulağınızın içine bu karışımdan bir damla kadar damlatmalı ve beş dakika süresince bu şekilde durmalısınız. Sonrasında başınızı tam tersi yöne eğerek bu sıvının kulağınızın içinden çıkmasını bekleyin. Bu tedavi yöntemini 2 gün süresince günde birkaç kez uygulayabilirsiniz.

6. Elma Sirkesi


Kulak İltihabı için İbrahim Saraçoğlu Kürü

Kulak iltihabına sebep olan mantarlardan kurtulmak istiyorsanız çözüm elma sirkesi ile sizlere sunulur.
Bir miktar elma sirkesi ile aynı oranda alkol ya da suyu karıştırmalı ve bu karışıma pamuk batırdıktan sonrasında bu pamuğu bir kulak tıkacı benzer biçimde kullanarak beş dakika süresince kulağınızda bekletmelisiniz. Bu sürenin peşinden pamuğu çıkartmalı ve yan yatmalısınız. Böylelikle sıvı kulağınızdan akıp gidecektir. Bir fön makinesi yardımı ile kulağınızı iyice kurutmayı ihmal etmeyin. Bununla beraber kulak iltihabının östaki borusu ile bir alakası olması halinde elma sirkesi ile gargara yapmanız da işe yarar.

7. Tuz

Kulak İltihabı için İbrahim Saraçoğlu Kürü


Kulak iltihabı için kullanılmakta olan bir öteki şey tuzdur.
Bir fincan kadar tuzu sos tavasında ortalama 4 dakika süresince ısıtmalısınız. Sonrasında bu tuzu bir çorabın ya da kalınca bir bezin içine koyduktan sonrasında ağzını bağlamanız gerekiyor. Yakmayacak bir sıcaklığa eriştikten sonrasında tuz dolu bez ya da çorabı kulağın üstüne koymalı ve 5 – 10 dakika süresince bekletmelisiniz. Bu yöntemi gün içinde istediğiniz kadar kullanabilirsiniz. Bu çözüm yönteminin aslolan amacı çorap ya da bezden gelen ısının kulaktaki sıvıyı kurutacak ve şişlik ile ağrıyı giderecek olmasıdır.
Elbet tüm bu şekilleri kullanırken kullandığınız maddelerin içinde herhangi bir katkı maddesinin bulunmadığına güvenli olmaya çalışın. Natürel tedavi yöntemlerini kullanırken malzemelerinizin taze ve katkı maddesiz olması gerekir.

İbrahim Saraçoğlu Kulak İltihabı Kürü Nasıl Yapılır?

Kulak İltihabı için İbrahim Saraçoğlu Kürü

Malzemeler:

Hazırlanışı:

1. Bu kürü hazırlayabilmek için soğanın dış kabuğunu almalı ve ince kahverengi kabuğunu soymalısınız.
2. Ondan sonra madeni para büyüklüğünde bir kabuk almalı ve sarımsak presi ya da meyve sıkacağının içine koymalısınız.
5. 4 – 5 damla kadar çıkacak olan su bu kür için kafi olacağı için soğanın tamamını kullanmamıza gerek olmaz.

İbrahim Saraçoğlu Kulak İltihabı Kürü Kullanımı

Bu kürü kullanmak için soğan suyunu ağrıyan kulağa damlatmanız gerekiyor. Kulağınıza bu suyu damlatmaktan çekiniyorsanız bu durumda soğan suyunun içine kulak çöpünü birkaç kez daldırabilir ve kulağınızı bu şekilde temizleyebilirsiniz.
Bu kürü fazla kullanmak doğru olmayacağı için iki damladan fazla kullanmamaya çalışın. Doğru bir halde kullanmanız halinde ağrınız birkaç dakika içinde geçer. Kulak çöpü kullanımı fena sonuçlara yol açabileceği için kulağınızı tahriş etmemek için nazik hamleler ile paklayın.

Etiketler: , , , , , , , , ,