Sıkı Cildin Şifresi Üzüm Çekirdeğinde!

Üzüm çekirdeğinin oldukça yararlı bulunduğunu biliyoruz. Üzüm çekirdeği yağını merak edenler için şifalı detayları burada bulabilirsiniz. Üzüm çekirdeği yağı, çoğu zaman şarap üretimlerinde üzümlerden geriye kalan posanın kurutulması ve çekirdeklerinin ayrıştırılmasıyla oluşur. Üzüm çekirdeğinin yağı öteki yağları elde etmekten daha zor olsa gerek. Üzüm çekirdeğinde daha azca oranda yağ bulunur.

Üzüm çekirdeği yağı daha oldukça yurt haricinde üretilmektedir. Devletimizde de üzüm çekirdeği yağına olan rağbet git gide artmaktadır. Üzüm çekirdeği yağının yararları öğrenildikçe ilgi de artmıştır.

Bu yağın cildi pek çok farklı yönden iyileştirme özelliği vardır. Üzüm çekirdeği yağı saf haliyle yada nemlendiriciyle karıştırılarak cilde sürülebilir. Omega 3, omega 6 ve omega 9 doymamış yağ asitleri bakımından zengindir.

Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları Nedir ?


Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları Nedir ?
Üzüm çekirdeği yağının birçok alanda faydası vardır. Bilhassa de kozmetik alanlarda fazlaca sık kullanılan bir yağdır. Üzüm çekirdeği yağı faydası hakkında birkaç şifalı bilgiler; astım ve alerji benzer biçimde solunum rahatsızlıklarını giderir. Kolesterol düşürücü tesiri vardır. Diyabete karşı iyi gelir.  Kalp ve damar sisteminin sağlığını iyileştirmeye büyük etkide destek olabilir. Dolaşım sistemine yarar sağlar. Bir oldukça kanser türüne karşı koruma sağlayabilir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve hastalıklara karşı korur. Cildi nemlendirici özelliği vardır.

Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları Nedir ?
Masaj yağı olarak da sık sık kullanılabilir. Saç kremi ve kepek için kullanılabilir. Yüzünüzde cilt tonunu eşitleyerek çatlakların görünümünüzü azaltmada destek verir. Cilt sıkılaştırıcı özelliği de vardır. Cildin esnekliğini koruyarak cildinizi pürüzsüz hale getirir. İçinde bulunan asit akne, alerjik reaksiyonlar ve egzama benzer biçimde cilt hastalıklarının geçmesinde destek verir.


Üzüm Çekirdeği Yağı Kullanımı
Cildinize direkt olarak uygulayabilirsiniz. Eğer kullandığınız başka bir krem, nemlendirici var ise onunla da karıştırıp cildinize uygulayabilirsiniz. Yağı cildinize uygularken birkaç damla ile başlayın. Gerekirse daha çok kullanırsınız fakat tesiri oldukça güçlüdür o yüzden fazlasına gerek kalmayacaktır.  Üzüm çekirdeği yağı bununla beraber kapsül olarak da satılmaktadır.  Günde 1-2 çay kaşığı kullanarak yemeklerinize yada salatalarınızda kullanabilirsiniz.
Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları Nedir ?


Etiketler: , , , ,