Yaşlanma Karşıtı At Kestanesi Yağını Biliyor muydunuz?

AT KESTANESİ YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?  
 
Latince adı Aesculus hippocastanum olan at kestanesi, yağı çıkarılarak hastalıklara karşı kullanılan bir bitkidir. At kestanesi yağının yararları sebebiyle yaygın olarak birçok ülkede kullanılan bir yağdır. Kan damarlarını koruyucu hususi durumunun yanında damar sertliği, varis, hemoroid benzer biçimde rahatsızlıklar için kullanılması da at kestanesi yağının yararları arasındadır. Ek olarak son zamanlarda at kestanesi yağı kozmetik sanayisinde tercih edilen yağlar arasındadır. Çoğu zaman güneş bakım ürünleri, duş jelleri, traş losyonları ve kremlerin içinde bu şifalı yağa rastlamak mümkündür.



AT KESTANESİ YAĞI FAYDALARI NELERDİR?

VARİS OLUŞUMUNU ÖNLEMESİ AT KESTANESİ YAĞININ YARARLARI ARASINDADIR!

Kronik stres altında, uzun süre ayakta kalındığında yada aşırı kilo, aşırı kiloluluk sebebiyle bacaklardaki damarlarda sıvı birikimi ve şişme görülebilir. Bu durumda damarlar zayıflar ve varis oluşabilir. At kestanesi yağı, damarlardaki kolajen ve elastik yapıyı koruyarak damarları sağlamlaştırır, varis oluşumunu engeller. Varisli damarlar ve örümcek şeklinde oluşan damarlar için bir çay kaşığı at kestanesi yağı ile bir çay kaşığı üzüm çekirdeği yağı karıştırılır ve gece yatmadan ilkin varisli bölgeye sürülür. Bir gece bu şekilde bekletilir. Bu yağların karışımı ile varisli damarlara çözüm bulunabilir.

ROMATİZMAYA KARŞI AT KESTANESİ YAĞI!

Romatizma, romatoid artrit, burkulmalar benzer biçimde kas ağrılarına karşı kullanılabilmesi de at kestanesi yağının yararları arasındadır. Sporcular tarafınca tercih edilen birçok masaj yağı yada kremin içinde de at kestanesi aslı bulunmaktadır. Kas ve eklem ağrılarını gidermek için sıkça tercih edilen yağlar arasındadır. Romatizma için yarım yiyecek kaşığı zeytinyağı ile bir yiyecek kaşığı at kestanesi yağı karıştırılır. Günde iki kez ağrıyan bölgeye masaj yapılarak sürülür.

YAŞLANMA KARŞITI OLARAK KULLANILABİLİR!

Antioksidan özellikleri yardımıyla, yaşlanma karşıtı anti aging olarak kullanılabilen bir yağdır. Kan dolaşımını arttırarak kılcal damarları sağlamlaştırır. Bu sayede kırışıklıkları ve selülitleri azaltır. Birçok cilt kreminde yada vücut losyonlarında kullanılır. Cildi sıkılaştırıcı özelliği olması da at kestanesi yağının faydaları arasındadır. Sıhhatli ve parlak bir cilt için, 50 ml E vitamini yağının içine 5-10 damla at kestanesi yağı damlatın. Yatmadan ilkin geceleri cildinize uygulayın. Bu sayede daha parlak ve sıhhatli bir cilde kavuşabilirsiniz. Duyarlı bir cildiniz var ise ilk olarak 5 damla at kestanesi yağı uygulamanızı tavsiye ederiz. Hem de kuru ciltleri nemlendirici özelliği de vardır.

AT KESTANESİ YAĞI NASIL YAPILIR?

At kestanesi yağı, at kestanesinin tohumlarından elde edilir. At kestanesi yağıyapmak için güz mevsiminde olgunlaşan tohumlar kabuklarından çıkarılarak rendelenir. Bir kavanozun üçte birini dolduracak şekilde rendelenen at kestaneleri konur. Kavanozun geri kalan üçte ikilik kısmına ise zeytinyağı eklenmiş olur. Kavanoz 45 gün süresince her akşam çalkalanarak güneşte bekletilir. 45 günün sonunda süzülür ve cam şişeye konularak serin yerde muhafaza edilir.

AT KESTANESİ YAĞININ YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Hamile ve emziren bayanların kullanmaması tavsiye edilir. Eğer kronik bir rahatsızlığınız var ise kullanmadan ilkin ne olursa olsun doktorunuza danışmalısınız. Böbrek ve karaciğer rahatsızlığı olan kişilerin kullanmaması önerilir. Bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bu yüzden cildinizde büyük bir kısma uygulamadan ilkin minik bir alana sürüp alerjiniz olup olmadığını denemelisiniz.
 

Etiketler: , , , , , , , ,